Pauline Hammarlund

Succé för anfallstrion i Kopparbergs Göteborg

Av: 

Petra Thorén

SPORTBLADET

Kopparbergs Göteborg valde att starta med hela sin vassa anfallstrio i bortamötet mot Piteå.

Det slutade med succé.

Pauline Hammarlund, Rebecka Blomqvist och Stina Blackstenius gjorde tillsammans fem mål i segermatchen (5–1).

– Skönt att alla fick göra mål, säger Rebecka Blomqvist.

Det har snackats om den hårda offensiva konkurrensen i guldsatsande Kopparbergs Göteborg. Stina Blackstenius anslöt sent inför säsongen från Linköping till ett lag där redan Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvist fanns som nyckelspelare.

Fram till den här varma sommarlördagen har lagledningen valt att starta med två av lagets tre vassa anfallsspelare. Stina Blackstenius, Rebecka Blomqvist och Pauline Hammarlund har alla startat på bänken i någon eller några av de åtta inledande matcherna i damallsvenskan.

Mot Piteå borta fick de alla tre chansen från start med Rebecka Blomqvist i en släpande roll centralt bakom Hammarlund och Blackstenius.

– Det funkar också och det är skönt att vi hanterar det. Det är en styrka att vi kan spela med många spelare och flytta runt lite, säger Rebecka Blomqvist.

Det blev hot både i djupled och från distans.

Tvåmålsskytt

Rebecka Blomqvist gjorde två mål (1-0 och 5-0), både efter skott från sin centrala position. Bra tillslag och fin placering på båda skottet där det första kom efter förarbete av Emma Koivisto och det andra efter en svag rensning av Maja Green.

– Jag hamnade i den ytan lite bakom, det är en skön yta och när bollen hamnar där är det bara klippa till. Jag trivs bra i den rollen, jag är fri att gå i djupled om vi rör oss så det passar. Nu hamnade jag lite mer i en släpande roll och det är kul att testa på det också, säger Blomqvist till Sportbladet.

Stina Blackstenius gjorde lagets andra mål när hon enkelt kunde stöta in en passning från Pauline Hammarlund på högerkanten strax före paus.

I andra halvlek utökade Pauline Hammarlund själv ledningen via en nick och ett skott efter ett läge i djupled.

Piteå, som fick slita hårt mot ett aggressivt och offensivt motstånd, fick strax före slutsignal till en reducering till 1–5 efter nick av Julia Karlernäs.

Kopparbergs Göteborg gick i och med segern upp i serieledning före Rosengård.

– Varje match blir viktig och det är kul att spela, säger Blomqvist.

Göteborgs spelare stannade efter matchen kvar i Piteå och passade på att fira med ett segerbad.

– Vi ska och bada nu. Vi får se om det blir mer speciellt än på västkusten där vi är vana vid att bada.., säger tvåmålsskytten.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Så bra var Sveriges damer mot Slovakien

ÄMNEN I ARTIKELN

Pauline Hammarlund

Stina Blackstenius