Stängs av i två år för olaglig fight

Anmäld av sitt eget förbund.

Nu har Riksidrottsnämnden tagit beslutet att stänga av en taekwondoutövare från all idrott.

– Det har skadat vårt och kampsportens anseende, säger Svenska taekwondoförbundets ordförande Sammi Kaidi.

En taaekwondoutövare har stängts av i två år för streetfighting mot en thaiboxare.
En taaekwondoutövare har stängts av i två år för streetfighting mot en thaiboxare.

Det var runt årsskiftet 2019–2020 som en streetfight arrangerades där en taekwondoutövare deltog. När klippet spreds på bland annat sociala medier nådde det så småningom Svenska taekwondoförbundets styrelse.

– Vi fick tips om det från ett antal klubbledare, säger Svenska taekwondoförbundets ordförande Sammi Kaidi.

Hur visste ni att fighten hade inträffat i Sverige?

– Organisationen som ligger bakom det här är baserad i Göteborg, vi utgick från det.

Förbundet agerade och lämnade in en disciplinanmälan till Riksidrottsnämnden. Som nu har kommit med sin dom – taekwondoutövaren stängs av från all idrottslig verksamhet i två år utan möjlighet att överklaga.

– Streetfights hör inte hemma i den organiserade kampsporten. Det strider mot allt vad vi står för. Händelsen har skadat vårt och kampsportens anseende, det är ett direkt hot mot den organiserade kampsporten, säger Kaidi.

Alla slags matcher i kampsport måste godkännas av förbundet eller Länsstyrelsen i Örebro som ger tillfälliga tillstånd, det saknade fighten mellan taekwondoutövaren och thaiboxaren.

Svenska taekwondoförbundet har meddelat de andra kampsportsförbunden att de tar kraftigt avstånd från alla former av osanktionerade matcher.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln