Perseus bronsfirar – med kamelritt

DOHA. Hur firar man att tagit en historisk medalj över 20 kilometer i tryckande värme?

Perseus Karlström och träningskamraten Evan Dunfee drog rakt ut i öknen och red kamel.

– Jag tror inte ”Percy” sov en minut, säger Dunfee efter ökenturen.

Klockan var närmare tre på natten när den internationella presskonferensen var över i Dohanatten och Perseus Karlström äntligen kunde börja fundera på att röra sig hem mot hotellet för att på allvar ta in bronsglädjen.

Men någon sovmorgon unnade han sig inte alls. För precis som med noga avvägda nedkylningsstrategier hade Perseus Karlström och teamet runt honom redan planerat dagen efter tävling.

”En apa som slår på stjärten”

– Definitivt. I morgon klockan nio sticker vi på ökensafari. Då blir det kamelrace, jag mot Evan (Dunfee, bronsmedaljör på 50km och träningskamrat), sa Kalrström efter tävlingen.

Tävlingslusten finns kvar och de många flygningarna till och från träningsbasen i Australien har lärt honom mer än han egentligen har velat om kamelritter.

– På mellanlandningen i Abu Dhabi är det sex timmar och det enda man ser är kamelrace. De sitter där med en apa som slår på stjärten på kamelen. Sex timmar och bara lopp efter lopp, det är det enda de visar. Det är helt sjukt.

– Så ja, definitivt, det blir kamelrace i öknen.

Och kamelritt blev det. Sportbladet fick under lördagen ta del av bilder från utflykten där även Perseus mamma och förbundskapten Siv Karlström var med.

– Jag tror inte Percy sov en minut i natt, jag kanske sov tre timmar. Men vi ägnade förmiddagen åt att rida kamel sen slockande vi båda två i bilen tillbaka, säger Evan Dunfee om äventyret.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.