”Inte fair att komma med falska uppgifter”

Av: Anna Rydén, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tränarduon Magnus Ingesson och Stefan Thomson har uppgetts få lämna skidlandslaget.

Nu kommenterar Charlotte Kalla turbulensen.

– Jag tycker jag det är väldigt olyckligt att vi inte får sköta det internt utan att det till och med framkommer uppgifter som är felaktiga, säger hon.

Skriverierna kring skidlandslaget har varit många den senaste tiden. Expressen har uppgett att flera åkare är så missnöjda att de funderar på att lämna landslaget och enligt SVT kommer tränarduon Magnus Ingesson och Stefan Thomson få lämna sin roller.

Charlotte Kalla, som under onsdagen meddelade att hon fortsätter ytterligare en säsong, är kritisk mot rapporteringen.

– Det här har varit en väldigt viktig period för oss att ägna oss åt utvärdering och reflektion. Då tycker jag det är väldigt olyckligt att vi inte får sköta det internt utan att det till och med framkommer uppgifter som är felaktiga som ska svaras på. Det är inte fair journalistik att komma med falska uppgifter. 

Charlotte Kalla fortsätter i landslaget.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Charlotte Kalla fortsätter i landslaget.

Vad är det för uppgifter som du upplever som osanna?

– Bland annat att damtränarna ska få gå. Vi vet fortfarande inte vilka som ska vara tränare för oss. Några trupper är heller inte uttagna än.

Hur ser du på uppgifter att det saknats glädje i landslaget och att åkare vill lämna?

– Jag blev väldigt ställd när jag fick höra att det var tjejer som var beredda att göra egna satsningar. Det var inget jag kände till. För egen del har jag trivts väldigt bra i gruppen och tycker att det är en otroligt inspirerande miljö att vara i. Men det är tråkigt ifall andra har upplevt att de saknat glädjen.

”Går inte att beskriva”

Kalla tog med sig Thomson och Ingesson till landslaget när hon återvände efter en egen satsning. Hon hoppas att tränarna bli kvar även nästa säsong.

– Jag har försökt att vara väldigt blank vad som väntar. Det är en utmanande tid för många och jag som trivs med att ha kontroll utmanas verkligen på olika sätt. Det här är något som jag inte heller har kontroll över. Jag är säker på att landslagsledningen fattar bra beslut och att det blir en organisation som kommer kunna ha kontinuitet, säger hon och fortsätter:

– De har betytt massor. Deras engagemang går inte att beskriva med ord. Jag är superglad att jag har fått ta del av deras kompetens, erfarenhet och energi. 

Publicerad: