Yankeespitchern blev träffad i huvudet av lagkamrat

Publicerad 2020-07-05

Masahiro Tanaka träffades i huvudet av lagkompisen Giancarlo Stanton.
Masahiro Tanaka träffades i huvudet av lagkompisen Giancarlo Stanton.

New York Yankees har börjat förberedelserna inför Major League-säsongen.

Och förberedelserna inleddes med en otäck incident när stjärnan Masahiro Tanaka träffades i huvudet – av en boll från en av de hårdast slående slagmännen i hela MLB.

Basebollsäsongen i USA, precis som säsongerna i andra sporter, har skjutits upp på grund av coronavirusets framfart.

Med planerad start i slutet av juli så har nu lagen börjat träna i grupp inför den förkortade säsongen som väntar.

När New York Yankees-truppen samlades för sin första riktiga träning och internmatch på 114 dagar, natten till söndag svensk tid, så skedde en otäck incident.

Lagkamraterna reagerar efter den otäcka smällen.
Lagkamraterna reagerar efter den otäcka smällen.

Chockade lagkamrater

Giancarlo Stanton, en av världens hårdast slående slagmän med en snitthastighet på närmare 150 kilometer i timmen förra säsongen, fick en stenhård träff på ett kast från pitchern Masahiro Tanaka.

Bollen från Stantons slagträ gick rakt tillbaka på pitchern, som blev träffad i huvudet.

Tanaka ramlade ihop på planen och sjukvårdspersonal sprang direkt in för att kolla läget med japanen, samtidigt som chockade lagkamrater tittade på.

”Varje gång du ser något sådant...”

31-åringen var liggande i nästan tio minuter innan han kunde ta sig av banan till fots, för att därefter direkt föras till sjukhus för undersökning.

– Det var en liten lättnad att se att han kunde gå av, och att han verkade ok där och då, säger Yankeestränaren Aaron Boone till ESPN.

– Varje gång du ser något sådant på en basebollplan, och sen lägger till det faktum att det är en lagkamrat – så blir det att du stannar upp och bara hoppas på det bästa. Det är ett av de väldigt olyckliga och otäcka ögonblicken som inträffar från och till i vår sport.

– Det är en på miljonen att det händer. Det är oerhört läskigt, särskilt när det är en lagkamrat och vän, säger pitchern Jordan Montgomery, som gick in och pitchade efter Tanaka, till New York Post.

Lugnande besked

Några timmar efter den otäcka smällen bekräftade Yankees att Tanaka fått lämna sjukhuset.

– ”Masa” hade hjärnskakningsliknande symptom som senare avtog. Han gick igenom massvis av tester på sjukhuset och allt verkar bra, säger Boone.

Tanaka själv twittrade senare också ut lugnande besked.

”Jag uppskattar allt stöd. Det känns lite just nu, men jag mår bra. Jag hoppas vara tillbaka på pitcherkullen ASAP”, skriver den japanske stjärnan på Twitter.

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.