Uppgifter: Alonso gör F1-comeback

Av: 

TT

Fernando Alonso gör comeback i F1, enligt flera medier. Arkivbild.
Fernando Alonso gör comeback i F1, enligt flera medier. Arkivbild.

Tvåfaldige världsmästaren Fernando Alonso gör comeback i formel 1 nästa år, då han ska köra för Renault, skriver BBC och Sky Sports.

Alonso, som lämnade bilsportens kungaklass 2018 efter en avslutande säsong med McLaren, vann mästerskapet med Renault 2005 och 2006.

Den 38-årige spanjoren har inte gjort någon hemlighet av sin önskan om att återvända till F1, där han uppges överta Daniel Ricciardos plats hos Renault och bli stallkamrat med Esteban Ocon. Australiern Ricciardo ska nästa år köra för McLaren.

– Jag vet inte om han kommer hit eller inte, men det är klart att jag hade blivit väldigt glad, sade Ocon i förra veckan.

Efter 17 år på toppnivå körde Alonso sitt senaste F1-lopp i Abu Dhabi 2018, innan han gav sig av i jakten på andra stora titlar i bilsportsvärlden. Efter att ha vunnit både Monacos F1-lopp och 24-timmarsloppet Le Mans saknar han "bara" en seger i Indy 500 för att fullfölja motorsportens "Triple Crown", något som brittiske legendaren Graham Hill är ensam om att ha lyckats med hittills.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.