Bekräftat: Tränarduon blir kvar i landslaget

…men också två nya namn i ledningen

Åkare har uppgetts vara missnöjda med Magnus Ingesson och Stefan Thomson.

Men nu är det bekräftat att tränarduon blir kvar i landslaget.

– Vi kommer att bli världens bästa landslag, säger landslagschefen Anders Byström.

Redan förra veckan kunde Sportbladet berätta att Magnus Ingesson och Stefan Thomson får fortsatt förtroende som tränare för damlandslaget. Det bekräftades under torsdagens presskonferens där även Anders Högberg och Lars Ljung presenterades som nya tränare.

– Vi har letat efter folk som verkligen har drivet och som kan passa in i vår organisation. Det är en känsla av att vi kommer att bli världens bästa landslag. Eller det är vi, men vi ska bli ännu bättre, säger landslagschefen Anders Byström.

”Kommer jobba tajtare”

Nytt för kommande säsong är att herr- och damlandslaget kommer att jobba mer tillsammans. Ingesson och Thomson får därmed ansvaret för både damer och herrar tillsammans med Högberg som tidigare varit tränare i Norge.

– Det blir väl en viss uppdelning där Högberg kommer ha lite mer mot herr och Ljung mot Bahaus. Men vi kommer jobba mycket mer tajt och ta tillvara på varandras kunskaper, säger Ingesson.

Högberg tävlade i landslaget i början av 2000-talet och nådde tre pallplatser.
Högberg tävlade i landslaget i början av 2000-talet och nådde tre pallplatser.
Thomson, till vänster, och Ingesson i mitten.
Thomson, till vänster, och Ingesson i mitten.

Det har stormat kring landslaget den senaste tiden och tidigare i vår hamnade Ingesson och Thomson i fokus efter att Expressen publicerat uppgifter om att flera åkare var missnöjda med lägerverksamheten och upplägg kring träningen. Efter det avslöjade också SVT att tränarduon skulle tvingas lämna sina uppdrag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.