Bekräftat: Världsmästare klar för Kopparbergs Göteborg

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Emily Sonnett är klar för guldjagande Kopparbergs Göteborg.

– Jag vet att jag kommer till en bra liga och till ett lag med hög kvalitet, jag har hört mycket gott om klubben och ser fram emot att bli en viktig spelare under resten av säsongen, säger 26-åringen i ett pressmeddelande.

Det råder dock tidsbrist för att få den amerikanska världsmästaren spelklar till seriefinalen mot Rosengård på söndag.

Som Sportbladet kunde berätta redan under måndag kväll hann Kopparbergs Göteborg signa en spelare av hög klass innan transferfönstret förra tisdagen.

Övergången har varit hemlig, men på tisdag eftermiddag bekräftade klubben nyheten på sin hemsida. Emily Sonnett, 26, har spelat 45 landskamper och var med och vann VM förra sommaren i Frankrike.

Coronapandemin och stiltjen för amerikansk fotboll öppnade dörren till Sverige och försvarsspelaren ansluter senare i veckan för att stanna säsongen ut.

– Nu ser jag verkligen fram emot att komma till Sverige, möta resten av spelarna och framför allt att få bidra till bra resultat, säger Sonnett till Kopparbergs Göteborgs hemsida.

Emily Sonnett.
Foto: Elsa / Getty Images Europe
Emily Sonnett.

”Rutinerad spelare”

Sonnett har ett kontrakt med det amerikanska fotbollförbundet, US Soccer, men har som spelare den här säsongen hört hemma hos Orlando Pride.

Hon kan spela både centralt i försvaret och på kanterna.

Mats Gren, tränare i KGFC:

– Vi får in en rutinerad spelare som spelat på den allra högsta internationella nivån. Emily är förstås bra i defensiven, men också bollsäker och viktig i uppspelsfasen när vi anfaller. Naturligtvis kommer hon att tillföra mycket.

Emily Sonnett ansluter till KGFC:s trupp i slutet av veckan. Det råder dock tidsbrist rent praktiskt för att Sonnett ska hinna bli spelklar till söndagens seriefinal mot Rosengård.

Publicerad:

LÄS VIDARE