Här går Zlatan direkt till Hammarby

Publicerad 2019-11-26

Zlatan Ibrahimovic till Hammarby är fortfarande tämligen osannolikt.

Zlatanibrahimovic.se går däremot raka spåret till Hammarby Ungdom.

– Vad jag vet har Zlatan inget intresse i vår ungdomssektion, säger klubbens presskontakt Love Gustafsson.

”Hammarby P004 – since forever” möter besökarna som skriver zlatanibrahimovic.se i en webbläsare.

Vem som står bakom domänen och valet av landningssajt är okänt. Domänen har varit live sedan 2006 och enligt uppgifter på domännamnsregistratorn Go Daddy ändrades den senaste gången den 10 november. Vem som står bakom sajten är okänt.

Sportbladet uppmärksammades på det märkliga sammanträffandet mindre än ett dygn efter att Zlatan Ibrahimovic lade ut ett kryptiskt Instagraminlägg med sitt namn tryckt på en Hammarbytröja och samtidigt satte igång en flodvåg av nya spekulationer.

– Jag kände inte till det här alls faktiskt. Den är inte gjord från klubbhåll i alla fall, säger Hammarbys presskontakt Love Gustafsson.

Ett konto som Zlatan själv garanterat styr över är Instagramkontot. Det har 39,6 miljoner följare, men själv följer Ibrahimovic bara 22 konton. Alla lag han spelat i, ett antal företag han samarbetar med – och Hammarby Fotboll.

Sportbladet söker Zlatans varumärkesagent Mika Lepistö.

Uppdatering: En sökning på web archive visar att domänen lett till Hammarbys ungdomssida även under 2018 och har därmed sannolikt inget med dagens uppgifter att göra.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.