Dolphins anmäler stjärnan för huvudslag

avErik Avebäck

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Norrköping Dolphins och Borås Basket tävlar om en plats i SBL-finalen.

Nu anmäler Dolphins Boråsstjärnan Nimrod Hilliard.

– Aldrig sett ett tydligare slag mot huvudet, säger headcoach Adnan Chuk till Norrköpings Tidningar.

Borås leder med 3–1 i matcher efter en övertygande seger med 108–65 i den fjärde semifinalen mot Norrköping Dolphins. Avgörandet kan komma på måndag när lagen möts igen i Boråshallen.

Men redan nu hettar det till.

På långfredagen skickade Dolphins en anmälan till disciplinnämnden efter en situation som utspelade sig mellan Boråsstjärnan Nimrod Hilliard och Anes Zekovic i den andra halvleken.

”Aldrig sett ett tydligare slag”

Dolphins headcoach Adnan Chuk säger till Norrköpings Tidningar att Zekovic berättade att ”han slog mig på käften” – vilket de ska ha videobevis på.

– Anes är världens lugnaste och trevligaste kille. Jag förstod direkt att något hade hänt när han blev så där arg, säger han.

– Det skulle ha varit ”disk” direkt i matchen.

NT: Har ni anmält någon spelare förut?

– Nej. Men under mina fyra år som headcoach har ja aldrig sett ett tydligare slag mot huvudet. Det är inte bara för att få någon avstängd som vi gör en anmälan, det handlar om att skydda spelarna också. Slag mot huvudet har det blivit tydligare regler emot, även internationellt.

”Bedömer inte handlingen som allvarlig”

En som inte oroar sig över anmälan är Borås sportchef Jonas Larsson – som garanterar att Hilliard spelar nästa match.

– Jag har varit i kontakt med disciplinnämnden. De bedömer inte handlingen som allvarlig och Nimrod har fram till tisdag klockan tolv på sig att komma med en kommentar om han vill. Innan dess är allt som vanligt, säger han till NT.

Larsson delar inte Chuks bild av vad som hände på planen.

– Jag har sett sekvensen flera gånger och i slowmotion, och om någon ska anmälas först så är det i så fall Anes. Det är han som går in i (Marcus) Tyus först och försöker få igång något med axeln upp mot käken. Det är jättefult. Då gick Nimrod emellan. Hans vänsterarm är uppe i en snabb rörelse men det är för att skydda sig. Det var inte för att slå någon på käften, säger han.

Semifinal fem av sju spelas klockan 19.34 måndag den 22 april i Boråshallen.

ARTIKELN HANDLAR OM