McGregor lägger av: ”Jag har bestämt mig”

avIbraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Här kommer ett chockbesked.

MMA-stjärnan Conor McGregor, 30, lägger av.

”Jag önskar alla mina kollegor lycka till”, skriver han på Twitter.

Det är andra gången på tre år som irländaren meddelar att han avslutar karriären.

MMA:s stora affischnamn och den omdiskuterade Conor McGregor meddelade under morgonen, svensk tid, att han lägger av. 

“Hej alla, jag har något att berätta. Jag har bestämt mig att lägga av. Jag hoppas att alla mina kollegor fortsätter drivas framåt i den här sporten. Nu kommer jag följa med mina gamla kollegor i det nya äventyret, och det är pension”, skriver stjärnan på Twitter.  

McGregor är bland annat känd för sina skandaler. Så sent som för två veckor sedan greps han av polisen i Miami efter att ha ilsknat till mot ett fan, tagit dennes telefon, stampade på den och sedan slängde han iväg den. Han misstänkstes då för två olika typer av brott, rån och skadegörelse.

”Jag är redo”

I april förra året, och i samband med en UFC-gala i Brooklyn, New York, gick han till attack mot en buss full av andra fajters. I bussen fanns bland andra Khabib Nurmagomedov, som McGregor sedan mötte i en UFC-match i oktober och förlorade.

Morgonens besked från irländaren kom högst oväntat. För i juli skulle han ha gått en ny match, denna gång mot Donald Cerrone. Men nu är det alltså oklart. Inatt gästade 30-åringen tv-programmet ”The Tonight Show” där han sa ingenting om sitt beslut, snarare tvärtom. Han såg fram emot matchen.

– Vi fortsätter diskutera kommande fajt. Vi får se vad som händer, det är mycket som ska lösas innan. Men jag säger till alla mina fans så här: jag är i bra form och är redo, sa McGregor enligt sajten mmafighting.

”Har pengarna som krävs”

Det är inte första gången Conor McGregor meddelar att han lägger av. 2016 skrev han på Twitter att han hade bestämt sig för att sluta. Men ångrade sig och kom tillbaka.

”Jag har bestämt mig för att avsluta karriären redan som ung. Vi syns senare”, skrev han då.

Amerikanska medier började spekulera i hur man ska tolka tisdagens besked. De menar att det är högst oklart om Conor McGregor faktiskt menar det han skriver den här gången.

UFC:s president Dana White sa till ESPN att han har förståelse för irländarens beslut.

– Han har pengarna som krävs för att lägga av. Hans beslut är väldigt logiskt. Om jag var honom så hade jag också lagt av. Jag är helt säker på att han har andra saker på gång. Det har verkligen varit ett nöje för oss alla att se honom utöva sporten, sa White.

Conor McGregor har kunnat kalla sig för världsmästare vid två tillfällen i sin karriär - i fjädervikt och lättvikt. Totalt vann han 21 av 25 MMA-fajter, 18 av dem genom knockout.

1 av 3 | Foto: John Locher / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

UFC

MMA

Kampsport