Tysklands krav: skjut upp vår EM-match

Har bara sex spelare kvar från ursprungliga EM-truppen

Tyskland är värst coronadrabbat av alla lag i handbolls-EM.

Laget är uppe i tolv fall.

Nu har man begärt att få torsdagens match mot Spanien uppskjuten.

Det börjar bli svårt att få en överblick över alla coronafall i handbolls-EM.

Värst drabbat är Tyskland, som inte kunde ställa upp med fullt lag (bara 14 spelare mot tillåtna 16) i gruppfinalen mot Polen i måndags.

På onsdagen fick tyskarna ytterligare fyra positiva fall (tre spelare och en ledare) och är nu uppe i tolv spelare med corona. Ersättare flygs in varje dag och man har i nuläget bara sex spelare kvar från den ursprungliga EM-truppen.

På torsdagskvällen är det meningen att tyskarna, som tog full pott i gruppspelet och har med sig två poäng, ska möta Spanien i sin första match i samma mellanrunda som Sverige. Redan på fredagen är det tänkt att tyskarna ska möta Norge. På söndag ska Tyskland upp mot Sverige.

Tyskland är hårt drabbat av corona.
Tyskland är hårt drabbat av corona.

Diskuterade att dra sig ur

Det tyska förbundet satt i krismöte med det europeiska förbundet (EHF) och den egna ligan under onsdagen. Ett realistiskt alternativ som diskuterades var att dra sig ur turneringen men man kom fram till man skulle stanna kvar, i varje fall för nu.

– Situationen är dynamisk. Det är fullt möjligt att vi kommer att fatta ett annat beslut i morgon, säger tyska handbollsförbundet vd Mark Schober vid en presskonferens sent på onsdagskvällen enligt Handball-World.

Men man vill att matchen mot Spanien ska skjutas upp och har ställt ett formellt önskemål om detta till EHF.

EHF har ännu inte fattat beslut i frågan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.