Diggins utspel mot Frida Karlsson: ”Hela världscupen var arg”

Jessie Diggins fälldes av Frida Karlsson i Tour de Ski.

Nu öppnar amerikanskan upp om känslorna efteråt.

”Det var ganska lätt att släppa frustrationen när hela världscupen var arg å mina vägnar” skriver hon på sin blogg.

Frida Karlsson straffades med tre minuters tillägg och avbröt touren.

Diggins, som var frustrerad och fåordig i den mixade zonen efteråt, skriver på sin blogg att hon höll uppe humöret – trots att hennes chanser till totalsegern minskade avsevärt efter uttåget i kvartsfinalen av den klassiska sprinten.

”Låt oss vara ärliga...”

”Låt oss vara ärliga gällande den klassiska sprinten: det är inte roligt när folk inte följer reglerna, och resultatet blir att din tour blir mycket, mycket svårare. Det går inte att komma ifrån det. Men grejen är den att det inte går att kontrollera vad folk runt omkring dig gör. Du KAN kontrollera dina egna handlingar och energi och ställs därmed vid ett vägskäl: gå vidare så fort som möjligt eller låt det stjäla din energi.”, skriver hon.

”Nästintill enhälligt raseri”

Amerikanskan, som inte nämner Karlsson vid namn i sitt långa blogginlägg, fortsätter:

”Och ärligt talat var det ganska lätt att släppa frustrationen när hela världscupen var arg å mina vägnar. Nästintill enhälligt raseri är otroligt att bevittna, och jag kände ett fantastiskt stöd från alla runt omkring mig. Så... jag släppte det.”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.