Slåss om rekordstor prissumma: ”Feta pengar”

Kristoffer Jakobsen slåss om en miljon kronor i Kitzbühel.

Men förutsättningarna har ändrats inför rekordtävlingen.

– Slalomåkarna hamnar alltid i skiten, säger Jakobsen skämtsamt.

Slalomtävlingen i Kitzbühel är den kanske mest prestigefyllda i världscupen. Årets tävling skulle ha körts på söndag, men nu byter störloppet och slalomen dag eftersom sämre väder väntar på lördagen.

– Jävla fartåkare som snor vår dag. Slalomåkarna hamnar alltid i skiten. De såg att de skulle vara snöoväder på lördag och tänkte "äh, vi kör in slalom där i stället". Det är otacksamt att vara slalomåkare, säger Jakobsen med glimten i ögat. 

Hur påverkar det dig om det blir sämre väder? 

– Det ska nog inte vara något problem. De är så pass duktiga här så det påverkar väldigt lite överlag faktiskt. Det skulle vara om det snöar så mycket att det blir mjuk, men det brukar alltid vara isigt i Kitzbühel. 

Kristoffer Jakobsen under världscupen i slalom i Adelboden, Schweiz.
Kristoffer Jakobsen under världscupen i slalom i Adelboden, Schweiz.

Rekordstor prissumma

Förutom äran och en namngiven gondol är det mycket pengar som står på spel. Segraren i Kitzbühel får en dryg miljon, tvåan en halv miljon och trean nästan 300 000 kronor. Totalt kommer en miljon euro, alltså drygt tio miljoner kronor, att delas ut i prispengar under de tre tävlingsdagarna i Kitzbühel. Det är den största prissumman någonsin under en tävlingshelg i världscupen.

– Jag såg att det var rätt feta prispengar, men jag har inte tänkt så mycket på det. Man åker sällan för pengarna. Men det är en fin bonus. Har man bra utgångsläge inför andra kanske man måste gå för det, annars kommer man nog att ångra sig, säger Jakobsen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.