Svensk skämtade om bomb på Kastrup: ”Inte skoj”

På Kastrups flygplats, på väg till U18-VM i handboll för damer, skämtade svenska landslagets tränare om att han hade en bomb.

Köpenhamnspolisen rasar mot tilltaget.

– Det är en väldigt, väldigt, väldigt dålig idé, säger en presstalesperson.

Kastrups flygplats i Köpenhamn spärrades av under fredagsmorgonen efter en incident i säkerhetskontrollen.

Enligt Köpenhamnspolisen ska det svenska U18-landslaget i handbolls tränare ha ”ilsknat till” när han fick en fråga om vad han hade i bagaget.

– En bomb, ska han ha svarat.

Terminalen utrymdes i väntan på att bombskyddet skulle undersöka väskan. Den svenske tränaren greps på plats och ska senare ha meddelat att allt varit ett skämt.

– Vi måste ta det på allvar när någon säger att de har en bomb på en flygplats. Det är en väldigt dålig idé att skoja om det, säger en talesperson för Köpenhamnspolisen.

– Det fanns inget farligt i väskan och efter ungefär en timme hävde vi avspärrningen.

Förbundet: Det är inte okej

Tränaren var på väg till U18-VM för damer i Nordmakedonien. Efter hans tilltag har förbundet sökt honom utan att få kontakt, men till Aftonbladet meddelar landslagschefen Hanna Fogelström att han är avstängd från sitt jobb med omedelbar verkan.

– Klart att vi har agerat direkt. Personen är avstängd från vår verksamhet och hans agerande är också ett polisiärt ärende. För oss är det viktigaste att laget och övriga ledare får komma iväg. Det sportsliga får vi försöka lösa på plats, säger Fogelström.

Kommer han att sparkas?

– Personen har ett uppdrag som han kommer vara avstängd ifrån. Det är allt som är beslutat nu.

Hur ser du på hans så kallade skämt?

– Det är inte okej, varken som representant för förbundet eller som privatperson.

Terminalen har återigen öppnat upp för resenärer. Mannen är fortsatt gripen, misstänkt för hot.

Tomas Axnér tar över

Senare under fredagen kom beskedet att damlandslagets förbundskapten Tomas Axnér kliver in och leder laget under U18-VM.

”En ersättare är redan klar och det blir Tomas Axnér, förbundskapten för det svenska damlandslaget (seniorer), som kommer att ansluta till laget redan under morgondagen”, skriver förbundet och fortsätter sedan:

”Svenska handbollförbundets stödfunktioner finns tillgängliga för laget och övriga ledare för att de ska kunna lägga fokus på det sportsliga på plats i Nordmakedonien.”

Mästerskapet inleds under lördagen.

Polis på plats vid Kastrup.
Polis på plats vid Kastrup.
Terminal 2 i Kastrup utrymdes.
Terminal 2 i Kastrup utrymdes.
Terminal 2 i Kastrup utrymdes.
Terminal 2 i Kastrup utrymdes.
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.