Drottning Elizabeths succéår – vunnit miljoner på galopp

Drottning Elizabeth.
Drottning Elizabeth.

Drottningen av England, Elizabeth den andre, har haft ett turbulent år.

Men enligt The Sun kan hon trösta sig med ett rejält pengaregn.

Flera av hovets galopphästar vann i helgens lopp, och har nu totalt gett drottningen över fem miljoner kronor i prispengar under året.

Den brittiska kungafamiljen har haft ett par turbulenta år.

I januari 2020 bestämde sig prins Harry, tillsammans med makan Megan Markle, att lämna kungafamiljen. I april i år avled även prins Philip, drottning Elizabeths make.

Tur då att man kan trösta sig i ett enormt pengaregn. Enligt The Sun har hovets hästar sprungit in över fem miljoner kronor under året.

Första gången sedan 1909

Kungafamiljen har en stark tradition av hästägande, och ni som sett tv-serien ”The Crown” vet att drottningen länge haft ett stort intresse för hästar.

– Drottningen är en stor uppfödare och ägare av tävlingshästar, sade kommentatorn Cornelius Lysaght under helgens lopp på Epsom-derbyt.

Kusken William Buick under en tävling tidigare i höst.
Kusken William Buick under en tävling tidigare i höst.

Totalt sett har drottningens hästar vunnit 32 lopp under året – något som resulterat i över fem miljoner kronor i vinstpengar, inkluderat vinsten i Epsom. Det är även första gången en kunglig häst vinner på banan sedan drottningens farfar, kung Edward den sjunde, ägde en vinnande häst 1909.

Hjälpt drottningen i en svår tid

En källa inom hovet säger till The Sun att galoppframgångarna har hjälpt drottningen i en tuff tid.

– Framgångarna har tveklöst glatt drottningen i en svår tid. Hon missar sällan ett lopp och har alltid en tv så hon inte missar något, säger källan.

Monarken firar i helgen 70 år på tronen – men kommer pausa sitt firande för att i helgen sitta i den kungliga logen när galoppderbyt i Surrey avgörs – något hon aldrig vunnit.

– Om hon i helgen skulle vinna derbyt hade det varit otroligt. Det är den heliga graalen för galopphästar, säger Lysaught.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.