”Det här lär ju höja vårt publiksnitt rejält”

Hade 108 i publiksnitt – nu kan 6000 komma i annandagsderbyt mot Hammarby

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR ÅN
SPORTBLADET

En bandyfest som väntas krossa tidigare rekord – i både publik och kassaklirr.

Det räknar Tellus kallt med inför annandagsderbyt mot Hammarby på Zinkensdamm.

– Det blir det största flera i laget varit med om, säger Tellus Martin Krigh.

När Tellus förra säsongen, efter många om och men, tog steget upp till elitserien gjorde man det med ett publiksnitt på 108 åskådare per match.

Sedan flytten till bandyns finrum har motsvarande siffra höjts till 328 betalande gäster efter fem omgångar hemma på Zinken.

När Hammarby nu äntligen får möta ett annat Stockholmslag i den derbypräglade och klassiska annandagsomgången innebär det ett jättelyft för Tellus som står som hemmalag.

”Fantastiskt roligt”

Inte bara ett pulvriserat publikrekord är att vänta, utan även ett minst sagt välkommet tillskott i kassan.

– Vi hoppas väl på en siffra på runt 4000–6000 personer. Jag vet inte exakt hur mycket vi kan vänta oss i kronor och ören, men vi kommer säkert dra in mellan 20 och 25 procent av hela vår omsättning, säger sportchefen Patrik Järmens.

När Hammarby stod som värd i säsongens första derby dök 2576 personer upp på Zinkensdamm.

Bara det var något i hästväg för flera av Tellus spelare, och annandagen blir det största som flera av lagkompisarna varit med om medger Martin Krigh.

– Det ska bli fantastiskt roligt. Ur den synvinkeln är det ju en fantastisk match för oss. Vi har ett nära samarbete med Hammarby också. De ska ha ett tält med matservering på plats, så det är kul att föreningarna går ihop så det blir bra för alla bandyälskare, säger spelaren, och tillägger:

– Det här lär ju höja vårt publiksnitt rejält.

Oavgjort i förra derbyt

Första mötet lagen emellan slutade 2–2 efter kraftig dominans från Hammarby, men där Tellus var laget som låg på hårdast för ett avgörande i slutet.

– Vi var värda segern mer än dem ur det avseendet, säger Martin Krigh.

– Vi går in i matchen med samma förutsättningar och inställning som senast. Vi ska kämpa jäkligt hårt och sen får vi se hur långt det räcker. Men vi har ingen som helst press på oss, utan det är Hammarby som spelar med tryck och kommer ha mest fans på plats. Förhoppningsvis kommer det mycket folk.

Annandagsderbyt på Zinkensdamm spelas på måndag med start 15.00

ARTIKELN HANDLAR OM