Små marginaler i superderbyt

Foto: Pernilla Wahlman /
SPORTBLADET

Bollnäs missade boll med 15 sekunder kvar och fick aldrig in någon kvittering – annandagen blev istället Edsbyns när laget vann med 3–2.

I det klassiska derbyt har man inte råd med missar.

Annandagen bjöd på ett riktigt rått decemberväder men 4312 skrikandes bandysupportrar hjälpte till att skapa en minst sagt het stämning mellan de inbitna rivalerna.

Det var spelare som tacklade ut varandra från banan, dånande skott kunde höras från nästan alla vrår av lagens offensiva planhalvor och domaren fick höra ett och annat av både spelare och publik.

Det var ett derby helt enkelt.

Bollnäs inledde matchen bäst och tog också ledningen efter knappa kvarten. Det var Christian Mickelsson som fick på ett bra rappt skott efter en spelvändning på mittplan av Bollnäs.

Snabb replik

Men Edsbyn replikerade snabbt – och rejält.

Kvitteringen kom bara dryga minuten efter när Tuomas Määttä passade på att visa upp sig och på eget initiativ letade sig igenom Bollnäsförsvaret och placerade in 1–1.

Sedan kom nog ett av hela annandagens snyggaste mål.

Edsbyns Daniel Burvall-Jonsson gick förbi flera Bollnässpelare på högerkanten och lyckades få in bollen i mitten – där Jonas Edling drämde till på volley så att det nog hördes ända hem till Edsbyn.

Bollen gick som en projektil rätt upp i nättaket.

Efter det blev för Bollnäs del ett jagande nästan hela matchen ut.

Hemmapubliken heta

Hemmalaget hade genom Patrik Nilsson omkring tio farliga, hårda skott utifrån men trots att det fanns ett tryck framåt och att man också fick ett bortdömt mål så var inte Bollnäs tillräckligt vasst. Det hade behövts något lite extra, en högre växel att lägga i.

Men hemmapubliken var hetare än sitt lag idag, det där lilla extra kom aldrig – och Edsbyn hade ett kompakt försvar som red ut den här stormen.

ARTIKELN HANDLAR OM