Blir liggande efter otäcka kollisionen

Pojken fick hjälpas av banan

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: THOMAS SAMSON / AFP

SPORTBLADET

Damir Dzumhur hade vunnit en poäng mot Alexander Zverev.

Men när han skulle fånga bollen var olyckan framme.

Bosniern kolliderade med en bollkalle, som blev liggande mitt inne på banan.

Det var alldeles i inledningen av det fjärde setet mellan Damir Dzumhur och Alexander Zverev som de otäcka scenerna utspelade sig. 

Zverev slog en boll som landade precis utanför Dzumhurs baslinje. Bollen studsade sedan rakt upp i luften varpå den 26-årige bosniern bestämde sig för att försöka fånga den med handen (tillåtet eftersom han redan hade vunnit poängen). Problemet? En bollkalle hade redan satt fart in på banan för att fånga bollen – och det hela slutade med en otäck kollision.

Fick hjälpas av banan

Pojken blev liggande i gruset med smärtor, men kunde sedan – med viss hjälp – ta sig av banan.

Damir Dzumhur följde honom hela vägen till sidlinjen och bad även om ursäkt.

Zverer vidare

Alexander Zverev vann till slut matchen med 6-2, 3-6, 4-6, 7-6 (3), 7-5. Den tredjerankade tysken är därmed vidare till åttondelsfinal där han kommer att ställas antingen mot fransmannen Lucas Pouille eller ryssen Karen Chatjanov.


Även Novak Djokovic är vidare till åttondelsfinal. Den före detta världsettan hade vissa problem mot den spanske grus-specialisten Roberto Bautista-Agut, men vann till slut med 3-1 i set.

På damsidan har den danska världstvåan Caroline Wozniacki, betydligt enklare, tagit sig vidare till åttondelsfinal. Hon släppte bara tre game i segern (6-0, 6-3) mot fransyskan Pauline Parmentier.

Publicerad: