La Liga

Här sänds Serie A och La Liga i höst

Av: 

Marcus Leifby

SPORTBLADET

Strive.
Det är där Cristiano Ronaldo och Robin Olsen kommer att kuta runt i höst.
Den nya streamingtjänsten startar i höst och visar samtliga matcher i Serie A och La Liga exklusivt.
– Vi ser att konsumenterna vill komma bort från breda och dyra sportpaket, säger säger Kristian Hysén, VD för IMG Nordic.

Cristiano Ronaldo i Juventus, Robin Olsen i Roma och klassikern Barcelona-Real Madrid.

Eller Getafe-Girona och Empoli-Cagliari, för den delen.

Serie A och La Liga bjuder, som vanligt, på hygglig underhållning men in i det sista har det stått skrivit i stjärnorna var, när och hur svenska tv-tittare skulle kunna följa ligorna i höst.

Nu kan Sportbladet avslöja att IMG, som förvärvade rättigheterna ifjol och för tre år framåt, har bestämt sig för att producera och sända samtliga matcher själva.

Allt kommer att ske via den nya streamingtjänsten ”Strive”.

Samtliga matcher – 380 i Italien och 380 i Spanien – sänds via ”Strive” och enligt uppgifter kommer tittaren att få betala 79 kronor i månaden.

– Vi ser att konsumenterna vill komma bort från breda och dyra sportpaket där man många gånger tvingas betala för mycket mer än just det som man är intresserad av. Nu sitter vi på två bra ligor och vi vill erbjuda en flexibel streamingtjänst till överkomligt pris till alla som gillar La Liga och Serie A, säger Kristian Hysén, VD för IMG Nordic.

– Om du är intresserad av Formel 1 måste du betala för hockey och fotboll också. Allätarna kanske tycker det är bra, men alla trivs inte med det. Vi ser en öppning i marknaden och den vill vi ta. 

– Och vi har planer på att lägga till fler högprofilerade ligor framöver, säger Hysén utan att gå in på vilka ligor han har i åtanke.

Enligt uppgifter till Sportbladet har IMG varit i kontakt med flera svenska fotbollskommentatorer men i inledningen av ligaspelet kommer matcherna att kommenteras av engelska kommentatorer.

– Vi börjar med engelska kommentatorer men kommer att addera lokal kommentering. Det blir svenska referenter på sikt, säger Hysén.

Samma sak gäller för konsumenterna i Norge och Danmark.

Sändningarna från Serie A och La Liga kommer att produceras från IMG:s produktionshögkvarter i Stockley Park, utanför London.

Där producerar IMG sedan tidigare samtliga Premier League-matcher till hela världen och också de matcher som paketeras och diskuteras i exempelvis Premier League-studion i Viasat.

IMG har även en lång erfarenhet av att producera Diamond League i friidrott.

Det blir inget ”Uno, kryss, due 2.0” eller annan studio?

– Inte i uppstarten. Viktigast nu är att tillgängliggöra samtliga matcher men framöver ska vi också arbeta med paketering. Men vi kommer inte göra som alla andra eller kopiera något studioupplägg. I så fall försöker vi testa någonting nytt.

Den inledande omgången i Serie A och La Liga spelas 17, 18 och 19 augusti.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Leifby: Visst känns det som att Liverpool vinner Premier League i dag?

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga

Serie A

Robin Olsen

Cristiano Ronaldo