”MFF är ännu starkare”

SPORTBLADET

”Vi får se till att komma upp i de där 20 titlarna”

Regerande ligamästare, men knappast mätt och belåten. I stället vill Markus Rosenberg nu vinna två snabba SM-guld till och sedan döda det där snacket om en eller två stjärnor på bröstet.

– Vi får se till att komma upp i de där 20 titlarna, säger MFF-kaptenen.

Det var för knappt två månader sedan som de 32 klubbarna i Föreningen Svensk Elitfotboll – alla i allsvenskan och Super­ettan – röstade igenom att det krävs 20 SM-guld för att pryda sin tröja med två stjärnor på bröstet. Detta innebär att Malmö, med totalt 18 titlar och 21 seriesegrar, från och med nästa säsong tvingas­ ta bort en av sina två stjärnor på den ­himmelsblå tröjan och det är ett faktum som får Markus Rosenberg att leende skaka på huvudet.

– Det är ganska löjligt att man orkar ­lägga energi på det. Vi i Malmö bara skrattar, säger han med en axelryckning.

– Det är väl alla runt omkring MFF som stör sig på de där stjärnorna. Vill de lägga­ så mycket energi på att få bort den ena är det deras energitapp. Vi tycker bara det är underhållande, men får se till att ta två snabba SM-guld till så att vi får ett slut på tjatet.

Ditt kontrakt sträcker sig väl två år till?

Rosenberg ler – om möjligt ännu bredare.

– Ja, så där har vi de två titlarna.

”Vi blir ännu starkare i år”

Och lyssnar man på Markus Rosenberg är det ingen omöjlighet att nästa SM-guld kommer redan till hösten, trots stor spelaromsättning under vintern.

– Det har varit många ut och in, men kvaliteten på spelarna som kommit är riktigt bra. Det är väldigt skickliga och tekniska spelare och jag hoppas vi blir ännu starkare i år. Jag tror faktiskt vi är det, ­säger Rosenberg.

■ ■ Läs hela intervjun med Markus Rosenberg i Fotbollsbibeln som släpps i dag – och lägg ett bud på hans tavla om SM-guldet 2001 här (läs mer nedan).

Säg nej till cancer du med – buda hem ditt favoritlags tavla

Sportbladet har låtit allsvenskans största profiler måla varsin tavla till förmån för Cancerfonden. 16 lag – 16 tavlor.

Budgivningen börjar på 1 krona och slutsumman går oavkortat till Cancerfonden.

Auktionen är i gång på www.tradera.com/sportbladet och avslutas tisdag den 7 april klockan 22.00.

Ta chansen att göra skillnad på riktigt och buda hem en tavla av ditt lags stora stjärna!

ARTIKELN HANDLAR OM