”Körde över min bil”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Felipe Massa rasande på Marcus Ericsson - svensken straffad och startar från depån

Marcus Ericsson körde in i Felipe Massa.

Där slutade båda förarnas kval.

Det gör Massa förbannad:

– Han körde över min bil.

Redan i Q1 gjorde Marcus Ericsson ett misstag, han var på väg in i Mirabeau, låste bromsarna och tog med sig Williamsbilen med Felipe Massa in i muren.

–Det var på  mitt sista snabba varv som jag låg bakom Massa när vi körde upp mot kurva fem, han flyttade sig från racelinjen lite vilket gjorde att jag måste ändra min inbromsning. Jag låste bromsarna och tog med mig honom in i muren och det var mitt fel, säger Ericsson i ett pressmeddelande.

– Det är väldigt olyckligt att jag tog med mig honom också, men det verkar i alla fall som om bilen är okej och nu vill jag lägga detta bakom mig och koncentrera mig på loppet.

”Överkörd”

Felipe Massa hade tionde bästa tid i Q1, men krocken med Ericsson gjorde att hans bil inte var körbar i köra Q2 och därför startar han från plats 16 i morgon.

– Det är helt otroligt, så mycket mer kan jag inte säga, påpekar Felipe Massa till motorsporttotal efter kvalet.

– Jag gav honom tillräckligt mycket plats på insidan, men istället kör han helt enkelt över min bil. Vad i ...ska jag säga mer om det? Jag är besviken.

Domarna tittade på incidenten och Marcus Ericsson, som hade sämst tid av alla i kvalet, måste starta från depån i morgondagens lopp. Dessutom får han två straffpoäng, när en förare har tolv poäng tvingas han stå över ett lopp. Detta är Ericssons första två straffpoäng i F1.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1