”Någonting är inte som det ska”

avNemrud Kurt

Fjällström skadad på träning

Foto: BILDBYRÅN
Magdalena Fjällström.

Magdalena Fjällström, 19, är skadad.

Nu ska alpina landslagsåkaren fara hem till Sverige i morgon för magnetröntgen.

– Efter det så vet vi. Någonting är inte som det ska, säger landslagets sportchef Anders Sundkvist till Sportbladet

Det var under en träning i går som alpina landslagsåkaren Magdalena Fjällström vred vänsterknäet och skadade sig under landslagslägret i Saas Fee, Schweiz. Skadan tycks vara så allvarlig att det kan röra sig som ett avdraget korsband.

Landslagets sportchef Anders Sundkvist vet inte mycket mer än att ett besked kommer i dagarna.

– Vi tar hem henne i morgon för magnetröntgen i Umeå. Efter det så vet vi. Ingenting är brutet, men man måste göra magnetröntgen för att upptäcka eventuella skador på korsband och ledband. Någonting är inte som det ska i alla fall, säger han till Sportbladet.

Besked på fredag

Sundkvist menar vidare att det här är typiskt för idrott i allmänhet. Man kan aldrig riktigt förutspå vad som kan hända.

– Så är det med idrotten. Jag såg verkligen fram emot den här säsongen för hennes del. Nu får vi hoppas på det bästa. Vi får besked på fredag.

Tidigare uttalade sig även landslagsläkaren Per Liljeholm till TT och sa att misstankarna går mot någon form av ledbands- eller korsbandsskada.

19-åriga Fjällström debuterade i världscupen 2012 och slutade på trettonde plats i slalom förra året, vilket är hennes bästa resultat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint