MMA

Rivalen: ”Därför förlorade Mauler”

Av: 

Kristopher Karlsson

SPORTBLADET

Det var inte många som förutspådde att Anthony Johnson skulle köra över Alexander Gustafsson på Tele2 Arena.

Rivalen Rashad Evans säger nu att han såg det komma.

– Han trodde att han redan var mästare, säger Evans.

Tele2 arena kokade när det skrevs svensk idrottshistoria. Upp emot 30 000 åskådare hade bestämt sig för att skrika fram Alexander "The Mauler" Gustafsson till seger över Anthony "Rumble" Johnson – då slutade allt i tårar och en match som avbröts efter bara två minuter.

Nu menar Rashad Evans att just den stora hajpen blev Gustafssons tunga fall – och bidrog till förlusten mot Johnson.

– Jag gillar Gustafsson, han är en cool kille och så. Men jag känner att han trodde att han redan var mästare, säger Evans enligt MMAfighting.com.

”Kunde slutat hur som helst”

Gustafsson fick sitt stora genombrott när han gick fem ronder mot Jon Jones men förlorade på domslut. Många ansåg att svensken borde ha vunnit den matchen.

Evans menar att hajpen började där och då.

– Han gick en fantastisk match mot Jones och den kunde ha slutat hur som helst. Men sedan lät han hajpen få det bästa av honom, säger Evans.

”Det är då man får stryk”

Svensken fick bland annat äran att pryda omslaget till EA Sports omslag till tv-spelet UFC.

– Det är tufft. När man har hela UFC-maskinen bakom sig, som hajpar en och sätter en på tv-spel så känner man sig som mästaren. Men så har man inte bältet ännu. Vid det laget börjar man att tappa fokus och det är då man får stryk.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

MMA