”Han körde på mig med flit”

Publicerad:

SPORTBLADET

Hamilton rasande på stallkamraten Rosberg

1 av 4

Nico Rosberg försökte köra om Lewis Hamilton, men körde i stället in i honom.

Hamilton fick punktering och tvingades sedan avbryta loppet – nu anklagar han Mercedeskollegan för sabotage.

– Han körde på mig med flit, rasar han.

Det var på det andra varvet under Belgiens GP som Nico Rosberg försökte köra om stallkamraten Lewis Hamilton. Rosberg satsade hårt på yttersidan, men det ledde till en kollision där Hamilton fick punktering och Rosberg skadade sin framvinge.

Hamilton tvingades in i depå direkt och tappade alla chanser till pallplacering, fem varv före målgång bröt han sedan loppet och slutade utan några poäng alls.

”Gjorde det med flit”

Sprickan i relationen mellan de båda Mercedesförarna som slåss om VM-titeln ser nu ut att ha utvecklats till något långt allvarligare.

– Han körde på mig med flit, rasar Hamilton enligt The Guardian.

– Vi hade precis ett möte och där sa han att han gjorde det med mening, att han hade kunnat undvika kollisionen. Han sa att: ”jag gjorde det för att bevisa en poäng”. Ni behöver inte lita på mig men fråga Toto (Wolff), Paddy (Lowe) och alla de andra killarna som inte heller är nöjda med honom, fortsätter han.

Buades ut på pallen

Nico Rosberg slutade på andra plats i loppet, 3,38 sekunder bakom Red Bulls Daniel Ricciardo. När han klev upp på pallen buades han ut av åskådarna och efteråt fick han hård kritik av andra förare inom Mercedes – även vd:n Toto Wolff.

– Kraschen hade kunnat undvikas. Det var Nico som attackerade och han borde inte ha gjort det, säger han.

Rosberg försvarar dock sin handling.

– Jag gav det en chans. Jag såg ingen risk med det, så varför skulle jag inte försöka köra om? Vi hade en lång diskussion som är viktigt efter en sådan här händelse och jag vill inte gå in på vem som bad om ursäkt till vem, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN