Norska miljonarenan är sju meter för kort

Byggledaren: ”Det gör ont i själen”

Här har ni ytterligare en dålig Norgehistoria.

Den nya friidrottsarenan i Elverum gick loss på 21 miljoner kronor – men ändå saknas något.

Sju meter fattas på löparbanan.

Gör om, gör rätt.

Friidrottsanläggningen i Terningen Arena har kostat 21 miljoner svenska kronor att bygga. Men nu visar det sig att löparbanan inte håller måttet. Löparbanan ska mäta 400 meter – inte 393 meter som vid Terningen Arena.

Felet upptäcktes vid en kontrollmätning, skriver norska Østlendningen. Anläggningen skulle stått färdig förra veckan men nu måste bland annat banorna rättas till.

Fel på mätutsrustningen?

Bane och Entreprenørservice AS fick uppdraget att bygga arenan och företaget tar på sig allt ansvar.

– Det är troligen en felmätning eller ett fel på själva utrustningen. Vi arbetar för att kontrollera felen. Vi använder GPS för att mäta, och ibland kan det bli fel när signalen är dålig, även om jag inte tror att så är fallet här, säger byggledaren Jo Pedersen till VG.

”Gör ont i själen”

Det är oklart hur lång tid det tar att fixa till banorna.

– Det gör mest ont i själen, och mina grabbar på arbetsplatsen har det nog tyngre än vad jag har det. Kommunen har hanterat det här professionellt och jag vill poängtera att det var vi som sade ifrån så fort felen uppdagades, säger Jo Pedersen.

Det är inte första gången norrmännen tabbar sig när det kommer till idrottsarenor. I Kristiansands ishall hade de som flyttat blålinjerna glömt att flytta med tekningspunkterna.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN