Svensken leder VM – kan vinna 67 miljoner

Av: Christoffer Wickman, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

27-årige Martin Jacobson: ”Försöker att inte tänka på pengarna”

Martin Jacobson, 27, från Stockholm leder WSOP:s Main Event i Las Vegas.

Av totalt 6 683 spelare återstår endast 27 stycken – och Jacobsson har greppet om förstapriset på drygt 67 miljoner kronor.

– Jag försöker att inte tänka på pengarna, säger han till Pokernews.com.

Svensken från Lidingö i Stockholm leder World Series of Poker Main Event efter den sjätte speldagen i Las Vegas.

Av totalt 6 683 startande spelare återstår endast 27 stycken, och Jacobson har kopplat ett rejält grepp på förstapriset på drygt 67 miljoner kronor.

Martin, som fick upp intresse för poker som 18-åring när han såg det på tv, är på god väg att skriva in sig i svensk pokerhistoria.

Trots sin unga ålder har Martin redan visat att han tillhör kategorin av de bästa turneringsspelarna i världen. Den unge svensken som strävade efter att flytta till Barcelona och bli kock som tonåring, valde i stället att ägna sig åt poker, ett klokt val. Lyckas Jacobson ta sig till finalbordet i WSOP:s Main Event, de sista nio spelarna, skriver han in sig i svensk pokerhistoria då det bara inträffat en gång tidigare. Erik Friberg slutade åtta i Main Event för åtta år sedan.

Spelat in 32 miljoner

Martin Jacobson, som bor i London, är känd för sitt lugna uppträdande vid pokerbordet och sin hälsomedvetna stil. Martin har insett de positiva effekterna som pokerproffs att ha en balanserad och hälsosam livsstil. Han har sedan tidigare en vinst på 5,4 miljoner kronor från WSOP:s One Drop High Roller från WSOP i fjol som största merit hittills. Totalt har han spelat in 32,5 miljoner kronor i liveturneringar.

World Series of Poker Main Event har ett inköpt på 10 000 dollar, närmare 67 000 kronor. Den totala prissumman ligger på mastiga 425 miljoner kronor. Förstapriset är på 10 miljoner dollar, ungefär 67 miljoner kronor. De återstående 27 spelarna återvänder till pokerbordet klockan 21 i kväll, svensk tid, och då ska 27 spelare bli nio. De resterande nio spelar sedan finalbord, där de är garanterade 730 000 dollar, cirka fem miljoner kronor.

"Försöker behålla fokus"

Förutom svensken Martin Jacobson i ledning med över 22 miljoner i marker, återstår även brasilianaren Bruno Politano, ryssen Andrey Zaichenko, förra årets nia Mark Newhouse, pokerproffset och tolvan från 2012 Bryan Devonshire, och elvan från 2006 Leif Force.

Tvåa i tävlingen, med drygt fem miljoner marker bakom Jacobson, finns amerikanen Luis Velador.

– Det är klart jag känner lite press så här långt in i turneringen, men jag försöker fokusera på mitt spel. Jag försöker inte tänka på pengarna, utan försöker hålla fokus. Det är en långsammare och längre turnering än vanligt, men det är en bra erfarenhet och jag har spelat en turnering över sex dagar tidigare, säger Martin Jacobson till Pokernews.com.

■ ■ ■ HÄR FÖLJER DU MARTIN JACOBSONS SPEL I WSOP [Extern länk]

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN