OS-truppen festade med statsministern

SPORTBLADET

Anja: En fantastisk grej

Här festar stjärnorna med statsministern.

Röda mattan var utrullad och Sportbladet var på plats när den svenska OS-truppen bjöds in till traditionsenlig hyllning på Rosenbad.

– Det är en fantastisk grej att få ha en fest tillsammans, säger Anja Pärson.

Stjärnor i schyssta kostymer och fina klänningar, en lång röd matta och en blå statsminister.

De svenska olympierna som nappat på inbjudan märkt "OS och Paralympicsfest" från Fredrik Reinfeldt och kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth bjöds på en flera timmar lång festkväll på Rosenbad i Stockholm.

- Det är jättekul att få träffa alla olympier. Och framför allt alla alpina. Vi ses inte så mycket på vår- och sommarhalvåret, säger Anja Pärson som tillsammans med Helena Jonsson och damernas curlinglandslag var de största idrottsstjärnorna på plats.

Efter att ha hälsat samtliga gäster välkomna med en personlig handskakning fick Sportbladet en exklusiv pratstund med statsministern som berättade att han önskar att han hade mer tid över för sport, att han gillar Sportbladet och tror på sitt Djurgården i fortsättningen av allsvenskan.

Hur sportintresserad skulle du säga att du är?

– Jag har följt fotbollen och hockeyn. Jag är djurgårdare och försöker följa det. Jag försöker följa när det är spännande landskamper. Själv hade jag ju som egen idrott basket. Men det har blivit begränsat med tid ska jag erkänna. Jag läste fler rosa sidor tidigare än vad jag hinner med nu kanske.

Hur mycket sport hinner du följa i medierna?

– Alldeles för lite. För jag tycker att det är kul. Jag följde med stort intresse Djurgårdens kamp för SM-guldet, men det gick ju inte hela vägen. Jag följer också allsvenskan. Men jag hinner inte alls med så mycket som jag skulle vilja.

Hur tror du att det kommer att gå för Djurgården i fortsättningen av fotbollsallsvenskan?

– De har ju hamnat mitt i tabellen här nu. Det finns åtminstone förutsättningar att de hänger kvar och det har känts viktigt.

Det var någon som berättade för mig att du är så Djurgårdsintresserad att du kan lägga allt annat, nästan, åt sidan för att följa Djurgården. Hur intresserad skulle du säga att du är på en skala?

– Jo, det finns de som är ännu mer närvarande under alla matcher och så. Det hinner inte jag med. Men jag har följt Djurgården sedan barnsben och jag har själv stått i klacken och jag har hejat i många år. Så jag är väldigt engagerad. Jag försöker alltid följa resultaten. Om inte vid sportradion så via medierapportering.

Genom vilka medier följer du dem?

– Det är Aftonbladet, Expressen och så brukar jag ha sportradion på.

ARTIKELN HANDLAR OM

Vinter-OS