”Verkligen spännande”

SPORTBLADET

Söderling nöjd med nya coachen

Claudio Pistolesi.

Det är så han heter, Robin Söderlings nya tränare.

– Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med honom, säger den svenske världsfemman.

Foto: Söderling.

Claudio Pistolesi ersätter Magnus Norman som Robin Söderlings coach. Den 43-årige italienaren fick jobbet sedan bland andra Fredrik Rosengren och Peter Lundgren tackat nej.

Claudio Pistolesi är ett okänt namn för de flesta, men inte för västgöten med tennistourens tyngsta grundslag. Robin Söderling tog själv kontakt med Pistolesi under Masters-slutspelet i London.

”Stor kunskap”

– Han har mycket erfarenhet och stor tränarkunskap. Jag känner ett stort förtroende för honom. Det här känns verkligen spännande och motiverande, säger Söderling.

Firma Söderling och Pistolesi kommer att inleda samarbetet den 13 december, med ett träningsläger i Monte Carlo. I slutet av februari ska en utvärdering ske och är båda parterna nöjda blir det en fortsättning säsongen ut.

Pistolesi vann en turnering som aktiv, i Bari 1987. Året därpå, i Monte Carlo, slog han en viss Mats Wilander, som då var nummer två i världen.

Claudio Pistolesi var som bäst 71:a på rankingen och har som tränare jobbat med Monica Seles, Anna Smashnova, Takao Suzuki, Ai Sugiyama, Davide Sanguinetti, Simone Bolelli och Michael Berrer.

Norman positiv

– Det är ett bra namn. Han är sjukt tennisintresserad och väldigt engagerad, en av dem som verkligen kan underkasta sig tränaryrket, säger Magnus Norman.

Robin Söderling nöjer sig inte med att anställa Claudio Pistolesi som coach. Får han sin vilja igenom kommer fystränaren Ali Ghelem att resa med duon på heltid nästa säsong.

– Det vore en fantastisk utmaning, men vi får se vad som händer, säger Ghelem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis