Alonso vädjar om hjälp

avAnna Andersson

Stallhjälp krävs i kampen om titeln.

Felipe Massa kan inte nå titeln.

Men han kan avgöra VM-kampen.

- Han spelar en väldigt viktig roll, säger Ferraris stallchef.

Foto: AP

Tre omgångar kvar av säsongen och det skiljer 14 poäng mellan Mark Webber på plats ett och Sebastian Vettel som är trea. Två förare av de tre förarna i toppen kör för Red Bull och en för Ferrari.

Det är förutsättningarna.

Men det är en fjärde förare som har en enormt viktig roll.

I alla fall för Ferrari och VM-tvåan Fernando Alonso.

- Felipe spelar en väldigt viktig roll i VM-kampen, säger Ferraris teamchef Stefano Domenicali till Motorsporttotal.

Nästa lopp avgörande

Ferraris stora hopp Fernando Alonso var trea i Japan senast bakom de två bilarna i från Red Bull. Sebastian Vettel vann före Mark Webber och därmed har nu Alonso och Vettel lika många poäng. Men till avslutningen behöver nu Ferrari sin andra förare, Felipe Massa.

- Loppet nästa vecka kan vara avgörande för oss. Det är viktigt för mig att jag kan lita på min stallkompis igen, säger Fernando Alonso.

Den 24 oktober är det premiär för banan i Sydkorea, en bana som kräver en bra aerodynamik och en stark motor. Något som borde kunna passa Ferrari - men för att lyckas i VM-kampen behöver båda Ferrariförarna vara före Red Bull.

Annars blir det svårt för Fernando Alonso att ensam knäcka konkurrenterna.

- Men jag är övertygad om att han kommer att göra allt för att komma över de två senaste loppen där han inte haft så bra resultat. Han har alla möjligheter att ta sig tillbaka upp på prispallen. Dessutom kommer det att vara enormt nyttigt för mig att upptäcka Yeongams hemligheter tillsammans med honom så att vi kan förbereda bilarna på bästa möjliga sätt. Nu handlar det om små, små detaljer.

Teamet litar på Massa

Felipe Massa ligger nu 78 poäng bakom sin teamkollega och hans stora problem har varit att få däcken i rätt temperatur under kvalet - men teamet är övertygade om han kan avgöra VM-kampen.

- Jag är säker på att Felipe blir överraskningen de tre sista loppen, säger Ferraris president Luca di Montezemolo.

- Efter den tunga dagen i Japan kommer han att vara laddad och han göra allt för att vinna.

Och därmed hjälpa sin teamkollega mot VM-titeln.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1