Friidrott

Ville förstora sin penis – åkte dit för dopning

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

OS-mästaren stängs av

Den regerande olympiske mästaren på 400 meter LaShawn Merritt stängs av efter att ha lämnat tre positiva dopningsprov.

Den 23-årige amerikanen meddelar via sin advokat att han använt ett penisförstoringsmedel och inte kände till att det innehöll två förbjudna substanser.

– Att veta att jag har testats positiv på grund av en produkt jag använde av personliga skäl är extremt svårt att greppa, säger Merritt.

Merritt.
Merritt.

LaShawn Merritt testades positivt vid tre skilda tillfällen mellan oktober och december ifjol och riskerar nu en lång avstängning. Amerikanen meddelar via sin advokat att han använt ett medel för att förstora sin penis och var ovetandes om att medlet innehåll de förbjudna substanserna DHEA och Pregnelon.

Köptes i en vanlig butik

– Att veta att jag har testats positiv på grund av en produkt jag använde av personliga skäl är extremt svårt att greppa. Straffet jag får, vilket det än blir, kommer ändå inte att överträffa den skam och förudmjukelse jag känner, säger Merritt.

Amerikanen, som vann OS på 400 meter 2008 och VM på samma distans ifjol, säger att medlet köptes över disk i en vanlig butik. Han säger samtidigt att han accepterar en avstängning under utredningens gång.

”Jag är äcklad”

Men chefen för USA:s friidrottslandslag tror inte på sprinterns förklaring.

– Jag är äcklad av hela historien. Han avslutar sin karriär i skam och gör samtidigt sig själv till ett skämt. Hans förklaring skämmer ut både honom och hans lagkamrater. En professionell idrottare borde veta bättre, säger Doug Logan enligt AP.

ANNONS

Missa inte Djurgårdens heta playoff-rysare ikväll – streama direkt på Sportbladet!

Extern länk från Sportbladet

Se matchen här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott