Enorm uppryckning av Sébastien Loeb

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Fransmannen snabbast
på åtta sträckor

Foto: 'Ronaldo Schemidt, AFP
Sébastien Loeb gjorde en formidabel klättring dag två och gick upp i ledningen med nästan en minuts försprång.

Om Petter Solberg regerade under den första dagen av Rally Mexico så var det den sexfaldige världsmästaren Sébastien Loeb som dominerade den andra dagen. Fransmannen var snabbast på åtta av dagens nio sträckor.

Loeb visade verkligen varför han är flerfaldig rallyvärldsmästare när han åt upp Solbergs försprång och gick upp i ledningen. Han var snabbast på varenda sträcka fram till SS18 då han blev slagen av Sébastien Ogier. Tredjeplatsen förbyttes snabbt i en trygg ledning för Loeb.

– Vi gav inte bort något idag. Det har varit fantastiskt, allt kändes så bra i bilen och vi kunde pressa på redan från start. Men det blir inte lätt att avsluta, vi måste behålla rytmen och vara koncentrerade ända till finishen, sade Loeb i ett pressmeddelande efter lördagens körning.

Solberg fortsatt tvåa

Efter den andra tävlingsdagen ledde Loeb med 55 sekunder före Petter Solberg som hade en frenetisk kamp med Sébastien Ogier. Norrmannen kunde avsluta SS18 med 2,7 sekunders försprång till Ogier.

– Det har varit mycket halt, men jag tycker ändå att det går bra för oss, sade Solberg i ett pressmeddelande.

Fordstallet fick fortsätta kämpa, framför allt med fjädringen.

– Andra dagen var inte mycket bättre än den första. Vi har gjort allt vi kunnat för att hitta en bättre set-up för fjädringen. Men det är inte mycket vi kan göra, jag måste bara avsluta bra, sade Mikko Hirvonen efter lördagen.

Block får starta om efter krasch

Amerikanske VM-debutanten Ken Block inledde rallyt utan att behöva skämmas, men råkade ut för problem på SS10, precis som Dani Sordo och Matthew Wilson.

– Ken tappade greppet vid en inbromsning och körde in i ett stenblock. Smällen var så kraftig att han knäckte fjädringen och bilen fick en smäll på ena hjulet. Även om det blev stora skador borde han kunna vara redo för omstart på söndag, berättade Fordbasen Malcolm Wilson för wrc.com.

Dani Sordo skadade också fjädringen och tappade värdefulla placeringar för Citroënstallet. Även Matthew Wilson fick lämna SS10 efter att ha kört på och fastnat på några stora stenar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally