Nytt guld till Angelica Bengtsson

avTherese Gustafsson

Vann ungdoms-OS i Singapore

Friidrotts-Sveriges nya friidrottsstjärna gjorde det igen.

Stavtalangen Angelica Bengtsson tog sin andra internationella mästerskapstitel på kort tid på lördagen. Den 17-åriga småländskan tog guld i ungdoms-OS i Singapore med ett segerhopp på 4,30.

– Jag förtjänade det här guldet, säger Bengtsson efter tävlingen.

Angelica Bengtsson med guldmedaljen i ungdoms–VM tidigare i år.

Angelica Bengtsson valde ungdoms-OS före Finnkampen och det blev ett lyckat val.

För en månad sedan vann hon junior-VM i Moncton, Kanada efter att ha utklassat allt motstånd. Då blev hon Sveriges yngsta JVM-guldmedaljör genom tiderna.

I ungdoms-OS var segern också säker när hon var ensam kvar efter att ha klarat 4.30. Tvåan Liz Parnov från Australien stannade på 4.25.

Grattad av Isinbajeva

Hennes personliga rekord, som även är juniorvärldsrekord, är 4,47. Efter att ha säkrat guldet hade hon tre försök på svenska rekordhöjden 4,52, men rev alla.

– Det sista hoppet var riktigt nära, säger Bengtsson efter tävlingen och var riktigt nöjd med sin tävling.

– Jag hoppade väldigt bra och förutsättningarna var perfekta. Jag värderar det här guldet högre än JVM-guldet, säger hon.

”Häftigt”

Vid medaljutdelning blev svenskan gratulerad av storstjärnan Jelena Isinbajeva.

– Det var häftigt. Hon sa att hon hade sett mig hoppa och att det såg bra ut. Sen önskade hon mig lycka till i framtiden, berättar Angelica.

Det blev en till svensk medalj för diskuskastaren Heidi Schmidt som slog nytt personligt rekord med 47,57 som räckte till ett brons.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott