Elit Vetlanda körde över Rospiggarna

SPORTBLADET

Elit Vetlanda krossade Rospiggarna i returen på Vetlanda motorstadion.

Dubbelmötet slutade hela 117-75.

– Det är inte bra med så stora siffror, men jag ber inte om ursäkt, säger sportchefen Bo Wirebrand.

Foto: Lee Richardson.

Elit Vetlanda följde upp segern i Hallstavik (59-37) med att i kväll ta en lika övertygande seger på hemmaplan, 58-38. Trots att Janusz Kolodziej inledde tävlingen med att spränga en motor och Adrian Gomólski blev utesluten i det andra heatet var Rospiggarna chanslöst.

– Bortsett från strulet i början gick det som tåget, säger Wirebrand.

Vann elitserien i fjol

Elit Vetlanda vann elitserien förra året och har ett minst lika slagkraftigt lag i år. Inte minst Janusz Kolodziej, nyförvärvet från just Rospiggarna, fortsätter att övertyga. Polacken, som i VM-premiären förvandlade ett wild card till en finalplats, körde fullt i sina resterande heat.

– Koledziej är i en jäkligt fin form och åker bättre än jag hade kunnat drömma om. Min förhoppning att han ska höja snittet till 6.50 är nog inget problem, säger Wirebrand och skrattar.

Jagus ensam

I Rospiggarna hade Wieslaw Jagus en bra dag på jobbet, men han var väldigt ensam om det. Gästernas näst bäste poängplockare, Benjamin Barker, tog bara fem ”pinnar”.

Då blir det så stora siffror.

– Det är inte bra, men som ledare kan jag inte säga till killarna att de inte får ta poäng. Vi håller inte igen. Det vore ett svek mot både publik och sponsorer, säger Bo Wirebrand.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway