”Bilen bara tvärdog”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Victor Henriksson toppade SM när bilen gav upp

Det började lysande för Victor Henriksson i SM-premiären i den trimmade 2WD-klassen. Henriksson flög fram ända tills ett stängt gasspjäll fick bilen att tvärdö och chansen till SM-poäng smälte bort som snö i solen.

Victor Henriksson tappade många poäng under premiären av rally-SM då han bara blev elva.
Foto: Backmans foto
Victor Henriksson tappade många poäng under premiären av rally-SM då han bara blev elva.

Victor Henriksson har lämnat Grupp N-Fiestan för att köra rally-SM i en ny Ford Fiesta R2. Målsättningen är SM-guld i klassen trimmat 2WD och premiären som kördes i samband med Svenska rallyt började bra.

– Det är ett ganska stort steg från en Grupp N-Fiesta till den här, så det tar en stund att lära sig, det är inget man bara hoppar i och åker fort med direkt, säger Henriksson i ett pressmeddelande.

Bilen tvärdog

Men det var just vad han gjorde, efter första sträckan hade Henriksson kapat åt sig en ledning på 15 sekunder. Men ett par kilometer från målet tog det dock tävrstopp.

– Bilen tvärdog och vi fick inte igång den igen. Det visade sig vara ett gasspjäll som hängt sig i ett stängt läge. Det var väldigt surt, säger Henriksson.

Men efter hårt jobb av teamet stod ekipaget trots allt redo på den andra sträckan och Henriksson och kartläsaren Håkan Palm kunde fortsätta tävlingen. Meningen var att ta snabb revansch, men det var svårt att ladda om.

– Vi provade på Vargåsen men efter några dikesvisister fick jag tänka till och det var bara att ta bilen i mål eftersom jag brutit på första etappen, förklarar Henriksson.

Elva med mersmak

Till sist blev det en elfteplats i klassen, inte precis den säsongsstart som Henriksson tänkt sig.

– Jag är så jäkla envis att jag tror och hoppas att vi kan vinna SM-guld. Nu har vi tappat rätt många poäng tyvärr, när det gick sönder för oss med det kan hända de andra också. När det stämmer är vi svåra att slå och det käns jäkligt skönt att ha med sig till Sandviken, säger Henriksson som också vill passa på att rikta ett stort tack till funktionärerna som hjälpte honom då bilen strejkade.

– Vi fick hjälp där vi blev stående. Funktionärerna gav oss mat, korv, kläder, skor och de bogserade ut bilen. Jag vill tacka dem så mycket för allt, de var helt udnerbara, säger han.

Nästa SM-deltävling körs den 26-27 februari i Sandviken.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN