Massas jobb – hjälpa Alonso till VM-titeln

SPORTBLADET

Ferraris chef bekräftar att man satsar allt på Alonso

Foto: Så här såg det ut på Hockenheim. Alonso överst på pallen, Massa tvåa. Nu får Massa rikta in sig på att hjälpa Alonso till VM-titeln.

Red Bull och McLaren har två förare i VM-kampen.

Ferrari däremot satsar allt - på Fernando Alonso.

– Jag vill att Felipe Massa tar poäng i från våra konkurrenter, säger Luca di Montezemolo.

Att Ferrari satsar på en förare blev klart och tydligt på Hockenheim i juli när Felipe Massa fick flytta på sig och lämna över ledningen till sin teamkollega. En teamorder som bestraffades med böter.

Alonso är het

Men Fernando Alonso fick behålla segern och han har vunnit de två senaste loppen. Han är en het kandidat till årets VM-guld och ligger på andraplats i VM, elva poäng bakom ledande Mark Webber, Red Bull.

– Jag ser fram emot avslutningen, men vi har mycket tufft arbete framför oss, säger Fernando Alonso enligt Motorsporttotal.

– De båda segrarna har gjort att avståndet är mindre än tidigare, men jag leder inte. Nu är det allvar. Kanske måste vi gå en väldigt tuff och hård väg, alla måste ge allt och ingen får ta ett steg tillbaka.

Teamet arbetar hårt för honom, Felipe Massa har fått tydliga order på vad som gäller. Han, som fortfarande har en teoretisk chans att vinna VM, anses ligga för långt efter (74 poäng), kör för Fernando Alonso.

Ferrari förväntar sig att Massa kör riktigt bra under de fyra avslutande loppen.

– Jag hoppas att Felipe kör riktigt bra, jag vill att han tar poäng i från våra konkurrenter, säger Ferraris president Luca di Montezemolo till Gazetta dello Sport och han uppskattar att Ferrari har ungefär 35 procents chans att ta hem guldet.

– I Singapore hade han otur, men han kan vinna vartenda lopp. Våra förare kör inte för sig själva, de kör i Ferraris färger för Ferrari. Den som sätter sig själv i första rummet måste förklara det för teamet, säger di Montezemolo.

”Kämpar till mållinjen”

Han påtalar också att det var rätt av Ferrari att satsa på Fernando Alonso i Hockenheim och att teamet kommer att slåss till mållinjen i Abu Dhabi.

– Om vi räknar bort 2005 har vi sedan 1997 alltid blivit världsmästare eller förlorat VM-titeln i det sista loppet, säger han.

– Ferrari har alltid varit det teamet som alla vill slå, vi har tagit åtta märkes-VM de tio senaste åren. Det är viktigt att alltid vara ett av de bästa teamen, nu är vi tvåa och vi kommer att kämpa ända till mållinjen.

Det är fyra tävlingar kvar av säsongen och på söndag kör serien i Japan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1