Annas Motorlista

Pole position

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

1) Joakim Ljunggren

Han har inte förlorat en SM-deltävling sedan 2006 och nu satsar han på att ta sitt femte SM-guld i enduro. Självklart är huvudmålet att förbättra VM-bronset från förra säsongen, men det är SM-säsongen som startar först - i Östersund.

2) Sébastien Loeb

Han nobbar Le Mans 24-timmars. Han fick ett erbjudande av Peaugot, men väljer att i stället tillbringa tiden med familjen:

– Jag är ingen robot, säger han till wrc.com.

Ibland är det skönt med folk som vågar säga i från när hjulen snurrar allt fortare.

3) Fernando Alonso

Ferrari ser bra ut på testerna och imponerar framförallt med sina longruns på 1,25 när testerna nu körs i Barcelona. Det är det sista rycket inför premiären i Bahrain den 14 mars.

4) Valentino Rossi

Är fortfarande i toppen av MotoGP. Han har imponerat under testerna i Sepang och varit snabbast under alla fyra testdagar i år. I går var han 0,247 snabbare än den tid som gav honom poleposition i Malaysia förra året.

5) Alexander Lundh

Det är säsongsstart i Supersport 600 på Philip Island. Svensken tangerade personbästat på den fria träningen och i kvalet sänkte han den tiden med sju tiondelar till 1.37.608. Därmed tog han en 14:e plats i kvalet och han var tre sekunder i från Joan Lascorz, som var snabbast.

6) Karun Chandhok

Indiern nämns nu som favorit till den andra förarplatsen hos Campos. Teamchefen Colin Kolles säger sig ha mer information inom ett par dagar.

7) Patrik Flodin

Han och kartläsaren Göran Bergsten vann Vinterpokalen och tog därmed sin tredje seger för i år, de vann i ryska mästerskapen och de vann PWRC i svenska rallyt. Nu hoppas Flodin att segern ska ge honom en plats i VM-seriens PWRC-klass där anmälningstiden inte gått ut än.

8) David Coulthard

Den förre F1-föraren har testat för Mercedes och DTM. Nu ryktas det om att han ska köra DTM för Mercedes 2010, men det har varken bekräftats eller dementerats.

9) Gabriele Tarquini

WTCC-mästaren och de andra förarna måste också vänja sig vid ett nytt poängsystem - samma som gäller i rally-VM och Formel 1.

Tio man får poäng enligtskalan: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1, men det är fortfarande åttan i det första loppet som tar pole i det andra.

10) Helio Castroneves

I fjol laddade han med en skatteprocess, nu vill den brasilianske IRL-föraren bli amerikansk medborgare. Det enklaste sättet är att gifta sig med sin amerikanska flickvän Adriana Henao som också är mamma till hans två månader gamla dotter Mikkaela.

Motorstopp

Stefan GP

Teamet skulle ha presenterat sin bil S-01 och sina förare i Portugal i torsdags, dessutom skulle man ha genomfört sina första tester. Men Bridgestone levererar bara däck till de team som har en startplats i F1 och följaktligen fick Stefan GP ställa in testet. De har ingen startplats än, men väl material på plats i Bahrain för att kunna starta om något annat team hoppar av.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM