”Skönt med en placering bland de tio bästa”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Ericsson
blev nia i Monaco

Placeringarna tolv och nio.

Det är Marcus Ericssons facit i Monaco.

– Det var skönt med en placering bland de tio bästa, säger han.

Marcus Ericsson.

Svensken var klart godkänd under sin första helg i Monaco. Under fredagen slutade han 12:a i racet och i sprintracet tog han sig upp till niondeplats, trots en fantastisk start.

”Var jämsides”

– Det är en av de bästa starterna som teamet har sett på sin data, jag var jämsides med de som startade femma-sexa. Men så kom Dani Clos intill mig och tryckte ut mig, då tappade jag alla placeringarna igen i uppförsbacken, säger Marcus Ericsson till Sportbladet.

– Sedan var jag och Josef Kral, teamkollegan på väg att kollidera. Det var en sammanstötning och det hade kunnat sluta riktigt illa. Men det gick bra.

Under inledningen tappade han dock en placering till sin teamkollega och den hämtade han sedan aldrig in. Racet präglades av ett antal incidenter och bestraffningar vilket gjorde att svensken kunde avancera.

Motorproblem

Christian Vietoris drabbades av motorproblem och missade starten, Dani Clos blev av med ett hjul och parkerade på det åttonde varvet, Pastor Maldonado var en av fem förare som bestraffades genom att köra igenom depån en extra gång. Två förare bestraffades för en tjuvstart och tre för att de genade i den första kurvan.

– Jag tog det ganska lugnt för jag visste vad som hände framför mig, jag hade också bättre fart än de förarna framför så men i Monaco så spelar det ingen roll. Det går inte att komma om, säger han.

– Men det var bra för självförtroendet och det känns bra både när det gäller bilen och min körning så jag får vara nöjd.

Försvarar ledningen

Loppet vanns av Jerome D'Ambrosio som också hade pole position och eftersom Sergio Perez var sexa och återigen tog poäng försvarade han sin ledning av mästerskapet.

Marcus Ericsson har ännu inte tagit någon poäng och nu är det två veckor till tävlingen i Turkiet.

– Det är återigen en bana jag aldrig varit på och det blir tufft med bara 30 minuters träning, men jag ser fram emot det, säger Marcus Ericsson.

– Jag tror att vi kan ta poäng, bilen är bra och körningen blir bara bättre.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2