Kritiken: ”Är synd – blir en baksmälla”

Foto: Anders Wiklund/TT

avSimon Sjöstrand

SPORTBLADET

Herrarna och damerna tävlar under olika dagar i Holmenkollen även i år.

Nu riktar Daniel Rickardsson kritik mot upplägget.

– Det blir inte samma fest för tjejerna, säger han till Dagbladet.

Marit Björgen, 37, vann damernas tremil i Holmenkollen i fjol.

Den norska superstjärnan krossade konkurrenterna och vann med över två minuters marginal, men efteråt riktade hon kritik mot arrangörerna.

Damerna och herrarna körde under olika dagar, herrarna på lördagen och damerna dagen efter, och stora delar av publiken hade försvunnit när det var damernas tur.

”Förstår inte varför”

– Jag tycker att vi borde ha fått åka samma dag som herrarna. Det var en fantastisk dag i går. Det var mycket mer folk när jag tränade i går. Vi kunde försökt att samla det här på samma dag, sa Björgen.

Men upplägget är det samma även i år.

Då stämmer Daniel Rickardsson in med Björgen och riktar kritik mot arrangörerna.

– Jag tycker att man borde köra femmilen och tremilen samma dag. Jag förstår inte varför det inte går, men det kan hända att det ligger något ekonomiskt bakom, säger Rickardsson till Dagbladet.

35-åringen blev bäste svensk med en elfte plats på herrarnas femmil på lördagen och kunde vittna om en rejäl feststämning bland åskådarna. Rickardsson fick bland annat öl kastad på sig.

”Blir en baksmälla”

– Det var lite speciellt, men det är sånt som händer när det är så mycket folk. Det är fest där uppe, sa svensken efteråt.

Han beklagar sig över att herrarna och damerna inte får köra samma dag.

– Det är synd. Det blir inte samma fest för tjejerna. Det blir en baksmälla efter lördagen och mycket mindre folk på tremilen, säger Rickardsson.

Damernas tremil börjar 11.45.

Kalender: Världscupen i längdskidor 00:12