Grova anklagelser mot Michael Schumachers son

Dan Ticktum tveksam till Mick Schumachers framgång

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mick Schumacher gick från att vara medelmåtta till att dominera EM.
Därför ifrågasätter titelkonkurrenten hans framfart.

– Många inom F3 håller med mig, säger Dan Ticktum.

– Eftersom mitt efternamn inte är Schumacher förlorar jag det här slaget.

19-årige Mick Schumacher kör sin andra säsong i EM i F3. Han är son till den sjufaldige F1-världsmästaren Michael Schumacher och efter sommaren har han tagit över kommandot i mästerskapet. Han har tagit pole position i de sex senaste loppen, han vann tre av tävlingarna på Nürburgring för två veckor sedan och ytterligare två på Spielberg i Österrike den gångna helgen.

I det sjätte loppet var han tvåa och när en tävlingshelg återstår av säsongen leder han mästerskapet.

Han är 49 poäng före tvåan Dan Ticktum och britten, som stöttas av F1-teamet Red Bull, har en bestämd åsikt om Schumachers stigande fot.

– Jag skulle beskriva deras pace som intressant, skriver han på Instagram och citeras av bland annat Autosport.

– Jag är övertygad om att det är många människor kring F3 som håller med mig.

Ticktum ifrågasätter Schumacher

Han skriver att han inte vill peka ut någon men att hans bil saknade fart, framförallt i jämförelse med Premas förare Mick Schumacher och Robert Shwartzman som tillsammans vunnit samtliga av de sex senaste loppen.

– Ingen på banan hade någon chans jämfört med dem, inte ens deras andra kollegor som också är bra förare kunde konkurrera.

Reaktionerna efter hans inlägg på hans sociala medier var så starka och han tvingades förklara sig en gång till:

– Jag har en stor respekt för Mick och det som han har gått igenom de senaste åren. Jag påpekar bara att det verkar som om deras fart kommer från ingenstans? Jag sa aldrig att de bröt mot reglerna, skrev han i ett inlägg som han nu har raderat.

– Eftersom mitt efternamn inte är Schumacher förlorar jag det här slaget.

EM-seger ger Schumacher rätten att köra F1

Om Mick Schumacher vinner EM i F3 om två veckor har han samlat ihop tillräckligt många poäng för att få den superlicens som krävs för att tävla F1, men det är mycket tveksamt om han tar det steget. Det mesta tyder på att han kör Formel 2, serien under F1, 2019.

För Dan Ticktum ,som sponsras av Red Bull, kan en förlust i mästerskapet bli väldigt dyrbar. Han har nämnts som en av förarna till Red Bulls juniorteam Toro Rosso nästa F1-säsong, men om han inte vinner EM i Formel 3 får han svårt att samla ihop de poäng som krävs för att tävla i racingens kungaklass.

Publicerad:

LÄS VIDARE