Föräldrarna betalade över 100 000 kronor

Oskar Malmgren, 20, till Mullsjö efter bråket

Av: Jörgen Källström

Publicerad:
Uppdaterad:

Vinterns stora innebandybråk är löst.

Oskar Malmgren lämnar Jönköping för värsta rivalen Mullsjö – efter att 20-åringens föräldrar hjälpt till med ett sexsiffrigt belopp.

– Det är helt sjukt gjort, jag är evigt tacksam, säger han.

I tre månader har en av Sveriges bästa 20-åringar suttit i kläm. Hans förra klubb Jönköping kunde inte betala lönen så kontraktet revs, men kvar fanns ett avtal om licens som de vägrade häva. Därför hade hans nya klubb Mullsjö inte rätt att använda backen i matchspel.

För Oskar Malmgren har det varit ett plågsamt kvartal. Han har mått dåligt, varit rastlös och besviken. Han har tränat med sin nya klubb Mullsjö AIS, men då han inte haft någon försäkring har han inte kunnat gå in i närkamper eller täta matchmoment.

Nu är allt löst.

Foto: Bildbyrån

Fick reda på det i torsdags

Jönköping släpper spelaren till värsta rivalen Mullsjö, båda hemmahörande i högsta serien SSL, efter att ett betydande belopp betalats mellan parterna. Ett treårskontrakt är skrivet och Malmgren kan debutera på lördag mot Linköping.

Mullsjö hade själva inte råd med notan men fick hjälp av ett par sponsorer. Dessutom bidrog Oskar Malmgrens föräldrar med över 100 000 kronor.

– Jag fick reda på det i torsdags. De ha gjort det utan min vetskap för att de vet hur dåligt jag har mått över det här. Det är helt sanslöst, säger Malmgren.

Jönköpings ekonomi är ansträngd och klubben går igenom ett stålbad för att klara elitlicensen. På så vis är övergångssumman välbehövlig. Det betyder inte att Mullsjö är helt belåtna över utgången.

En insamling startad

– Klart att man känner en enorm tacksamhet gentemot Oskars familj, men ska det behöva gå till så här för att en ung spelare ska få spela innebandy igen? Det är respektlöst agerat av Jönköpings innebandyklubb, säger Mullsjös sportchef Jesper Axell.

Nu får er värsta rival ett stort belopp för spelaren. Hur ser du på det?

– Vill de tjäna pengar på att en spelares föräldrar ska betala så får de väl göra det.

För att kompensera föräldrarna startade klubben en insamling på juldagen. Efter ett par timmar hade 24 000 kronor kommit in från supportrar.

– De visar vilket intresse det finns runt Mullsjö AIS. Det finns också vänner till mig och familjen som sponsrat med pengar. Det gläder mig, säger Oskar Malmgren.

Kan du se dig i framtiden spela för JIK?

– Just nu har jag väldigt svårt att se det, fast jag har vänner kvar där. Aggressionerna har växt och växt under den här vintern.

Sportbladet har sökt Jönköping.

Publicerad:

LÄS VIDARE