Roger Federer vann supermatchen mot Serena Williams

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Roger Federer och hans Schweiz stod som segrare i det heta dubbelmötet med Serena Williams, USA.

– Det var kul att göra det här medan vi båda är på toppen av våra karriärer, säger Williams enligt BBC.

Under nyårsdagen möttes de till slut – två av världstennisens största namn genom tiderna; Serena Williams, 37, och Roger Federer, 37.

De båda stjärnorna – de enda spelarna som någonsin vunnit 20 eller fler grand slams tillsammans med Steffi Graf – stötte på varandra under Hopman cup i Australien. En turnering som avgörs i dubbel.

Williams kamperade ihop med Frances Tiafoe för det amerikanska laget och schweiziska Federer spelade med Belinda Bencic.

– Det var väldigt roligt. Jag njöt verkligen av att spela mot Serena. Vilken ära, säger Federer efter matchen som Schweiz vann med 4-2, 4-3 (5-3).

”Kanske kan ge mig några tips”

Roger Federer passade efter matchen på att berömma sin motståndare som gjort sig känd för att ha en superb serve.

– Jag var nervös över att returnera hennes servar, folk pratar om dem så mycket. Nu förstår jag varför de säger så, hon har en underbar serve. Hon är en sann mästare, säger han.

Även Serena Williams hyllade motspelaren:

– Det var en spännande erfarenhet, det är synd att det redan är över. Det var kul att göra det här medan vi båda är på toppen av våra karriärer. Federer är bäst genom alla tider. Kanske kan han ge mig några tips lite senare, säger hon.

Innan dubbelmatchen möttes de båda herrarna (Federer besegrade Tiafoe, 6-4, 6-1) och kvinnorna (Williams vann mot Bencic, 4-6, 6-4, 6-3) i två singelmatcher. I och med att Schweiz vann dubbeln slog de USA med 2–1 i matcher. Landet är regerande mästare i Hopman cup.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM