Katrineholm bröt mardrömssvit

SPORTBLADET

Poäng efter sex raka förluster

Den 1 december vann Katrineholm med 6–5 hemma mot Gripen. Sedan dess har sörmlänningarna radat upp sex raka förluster. Mot Vänersborg bröts trenden. I slutsekunderna tog assistspecialisten Andreas Broberg, 29, emot ett inspel och knackade in 7–7 med ryggen mot målet.

– Det målet gjorde att vi i alla fall inte kan komma sist och stå utan poäng inför nästa serie, säger han.

Matchen mot Vänersborg var mer än svängig. Västgötarna ledde efter 20 minuter med 3–1 men Katrineholm kom tillbaka tog över. 4–3 i paus blev 5–3 när Jarno Väkiparta åtta minuter efter halvtidsvilan gjorde sitt tredje mål för matchen.

Strax efter hade Väkipartas finländske landslagskollega Iivo Wegelius två frilägen för KSK. Men mål blev det inte.

- Vi skulle ha avgjort där. Hade vi fått 7–3 hade de inte rest sig, säger Broberg.

Istället svängde matchen igen. Fyra snabba Vänersborgsmål gjorde att bortalaget inför slutminuterna ledde med 7–6.

- Det var mellandagsrea i försvaret. Efter 5-3 får de ett par enkla mål, vi måste skärpa till oss markeringsmässigt, säger KSK-tränaren Kenneth Granberg.

Till slut blev det ändå en Katrineholmspoäng. Andreas Brobergs sena kvitteringsmål innebär att KSK har minst en bonuspoäng med sig in i Superallsvenskan. Tar laget sig förbi Gripen i sista omgången blir det två. Båda lagen har bortamatcher, KSK mot Motala, Gripen mot BolticGöta.

Målet var Brobergs sjunde för säsongen. Dessutom har han svarat för tolv målgivande passningar - med det ligger han i topp av den allsvenska assistligan.

– Det är viktigt att som mittfältare få ett kvitto på att man producerar något. Kul om man kan ligga före killar som Muhrén, de har ju ändå ett försteg med tanke på att de spelar i betydligt bättre lag, säger Broberg.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy