Sverige fick poäng mot Finland

Publicerad:
Uppdaterad:

En kedja håller VM-klass

STOCKHOLM

Tre Kronors facit mot Finland i påskhelgen: Sex perioder, två mål och en poäng.

Samt ett svar:

Förstakedjan med Niklas Andersson, Johan Davidsson och Mika Hannula håller VM-klass.

- Det har känts riktigt bra, synd bara att det var jag som fick alla lägen i dag, sade Johan Davidsson efter 2-2 på söndagen.

Efter lördagens 0-4-förlust i Tammerfors spelade Tre Kronor upp sig, och efter oavgjort i Globen har förbundskaptenen Hardy Nilsson fått en hel del att fundera på de närmaste dagarna.

- Vi har gjort två bra matcher. Inte spelmässigt, men träningsmässigt. Det har gett en bra vinkling på hur olika spelare klarar av sådana här matcher, sade Hardy Nilsson.

Mer att önska

Förbundskaptenen tänker på att den nämnda förstakedjan har klarat det bäst, medan det finns mer att önska från vissa andra formationer - bland annat "fjärdelinen" med Michael Holmqvist, Jonas Rönnqvist och Magnus Kahnberg som var på isen på fem av de sex insläppta målen.

- Förstaformationenen var bra i dag. Till och från skapade de mycket, men jag önskar att de kan skapa mer under en längre tid, sade Nilsson.

Johan Davidsson håller med.

HV 71-forwarden hade några tillfällen att få in pucken, men var inte målvakten Pasi Nurminen i vägen så gick pucken utanför.

- Jag är ju ingen målskytt direkt, men det kanske kommer. Det blev snurrigt i går (läs på lördagen) och vi var inte vana med det höga tempot. Men jag pratade med några av finländarna och de sa också att tempot var otroligt högt. I dag började det i ett bra tempo, men vi orkade stå upp, sade han.

Snabbt ledningsmål

Det var kedjekamraten Niklas Andersson som slog in 1-0, tack vare en öppnande diagonalpass från Mika Hannula efter bara 13 sekunders spel.

Johan Davidsson hyllar än en gång kedjekamraterna han haft i landslaget sedan Sweden Hockey Games:

- Fördelen är att både Mika och Niklas har hög fart på skridskorna, så även om de ligger fel så hinner de komma rätt.

Magnus Kahnberg gjorde 2-1, innan Kimmo Rintanen kunde kvittera i slutet av andra perioden.

Extra anmärkningsvärt i söndagens match var att Floridaforwarden Marcus Nilson drog på sig matchstraff för andra matchen i rad.

Denna gång redan i den första perioden då landslagsdebutantens tackling på Rami Alanko träffade så olyckligt att Esbo-backen tvingades utgå med en lindrig hjärnskakning.

"Vill inte se honom mer"

- Matchstraffet i går var befogat, men det var det inte nu. Det var bara en vanlig tackling med axeln, men killen tittade ner. I hockey måste man titta upp... sade en mycket besviken Marcus Nilson efter matchen.

- Två matchstraff i rad är ju astråkigt. Man vill ju alltid spela.

Finlands förbundskapten Hannu Aravirta var inte lika övertygad om att svensken var oskyldig:

- Jag har sett honom spela i fyra perioder, och det räcker. Jag vill inte se något mer av honom. Jag accepterar inte sådana spelare i mitt lag, sade Aravirta.

Niclas Johansson/TT

Publicerad: