Filmstjärnan kör F1

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tom Cruise imponerade på förre Formel 1-stjärnan

1 av 6 | Foto: HTTP://WWW.REDBULL-PHOTOFILES.CO
Cruise får instruktioner av David Coulthard.

Tom Cruise lämnar filmindustrin.

För F1.

Han har testat Red Bulls mästarbil.

– Han imponerade verkligen på mig, säger den förre F1-stjärnan David Coulthard.

Skotten som numera är expertkommentar åt BBC och rådgivare åt Red Bull har varit i USA för att göra reklam för F1 inför nästa års GP-premiär i Texas. Han reste sedan vidare till Kalifornien för att låta en stor filmstjärna testa F1.

Tom Cruise, som tog en paus i från arbetet med filmen Mission Impossible: Ghost Protocol, fick möjlighet att köra den bil som förde Sebastian Vettel till VM-guldet 2010.

– Han imponerade verkligen på mig, säger den förre F1-stjärnan David Coulthard enligt YallaF1.

Närmare F1 än någonsin

Under sju timmar på Willow Springs i Rosamond fick skådespelaren tillgång till tolv mekaniker från mästarteamet och han hade den före detta F1-föraren David Coulthard som lärare. Cruise som bland annat spelat i racingfilmen ”Days of thunder” är en stor fan av racing, han har kört flera tävlingsbilar, men F1 har han tidigare aldrig varit närmare än i VIP-området under en GP-helg.

När han nu själv fick chansen nådde han en topphastighet på 291 km/tim, vilket bara var sex km/h långsammare är Coulthard.

Coulthard imponerad

– Tom är verkligen en stark förare, säger David Coulthard vann 13 GP-lopp under sina 15 år inom F1.

– Jag är förvånad över att han fick ordning på grejerna så snabbt och över att han är en så duktig förare.

Testet inleddes med att Tom Cruise fick sitta på passagerarsätet när David Coulthard körde runt banan, sedan visade skotten upp F1-bilen för skådespelaren som sedan körde 24 varv själv. Teamet gick igenom datauppgifterna från bilen med Tom Cruise i pauserna mellan varven och till slut så hade han förbättrat sig med 11 sekunder på ett enda varv.

”Absolut ingen nybörjare”

– Med tanke på hur svårt det är att köra en F1-bil så var det otroligt att se hur duktig han var på att komma ihåg alla detaljerna och lära sig det så snabbt, säger Coulthard som numera kör för Mercedes i den tyska racingserien DTM.

– Han är en kille som verkligen tänjer på gränserna här i livet och det var absolut ingen nybörjare som satt i bilen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1