Button i pole position

avAnna Andersson

Publicerad:

Annas motorlista vecka 24

Foto: AFP

POLE POSITION

1) Jenson Button

Han var inblandad i två krascher, han gick i depå sex gånger och han tog sig i från sista plats upp till ledningen av Kanadas GP. Den F1-segern är imponerande. Snyggt av en britt att bli kungen av Montreal.

2) Richard Göransson

Smällen i STCC-premiären var hemsk, men redan till helgens stadslopp är den fyrfaldige mästaren tillbaka. Han kör en ny BMW som tidigare används i WTCC och drömmen vore naturligtvis att återupprepa fjolårets seger.

3) Joakim Ljunggren

Efter två nya pallplatser i Turkiet förra helgen så behåller han sin tredjeplats i enduro-VM (E3). I helgen kör han  i Grekland och han har häng på fransmannen Christophe Nambotin som är tvåa.

4) Casey Stoner

Den före detta världsmästaren har vunnit de tre senaste MotoGP-loppen och är i ledningen av VM.

5) Timmy Hansen

Talangen vann i Formel Renault i Österrike förra helgen och nu kör han Formula Renault Eurocup där han behöver ta poäng för att avancera i mästerskapet.

6) Kimi Räikkönen

Efter utflykten i NASCAR är det nu dags för WRC igen – två månader efter rallyt i Jordanien. Där gjorde han en av sina bästa insatser på rallyvägarna och efter extra tester i Frankrike hoppas Citroën nu på en placering bland de fem främsta.

7) Sebastian Loeb

Leder WRC och har vunnit de två senaste tävlingarna. Ska han vinna i Grekland igen eller kan Mikko Hirvonen och Ford utmana den här helgen?

8) Stefano Domenicali

På banan har Ferrari stora problem och resultaten i Kanada var allt annat än bra. Men italienarna snackar i alla fall klartext:

– Vi behöver ta max antal poäng i Valencia och sedan får vi se hur de regeländringar som FIA genomför efter loppet på Silverstone påverkar startfältet, säger Ferraris stallchef.

9) Mattias Ekström

Efter två misslyckade helger i DTM är han pressad av sitt Audi, nu väntar Eurospeedway och där har tillverkaren inte vunnit på sex år. Audi presenterar också en ny förare. Tom Kristensen gör comeback, dansken som vunnit Le Mans åtta gånger ersätter skadade Mike Rockenfeller.

10) Dani Pedrosa

Hondas förare riskerar att missa även nästa veckas MotoGP-lopp i Holland. Den senaste frakturen på nyckelbenet har gjort att han missat poäng tre tävlingshelger i rad – samtidigt som teamkollegan Casey Stoner vunnit och tagit över ledningen i VM.

MOTORSTOPP

Kyle Busch

Hans bil klarade inte den tekniska inspektionen efter NASCAR-loppet i Pocono där han var trea. Han straffades med ett avdrag på sex poäng och hans teamchef  Dave Rogers måste betala böter. Busch är femma i Sprint cup, 31 poäng eter ledaren Carl Edwards.

•••

Nu tar Annas motor semester och återkommer den 8 juli.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM