Gjorde succécomeback – efter svåra kraschen

Publicerad:

Göransson vann direkt efter premiärkraschen

Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Tillbaka efter den svåra kraschen – som vinnare.

Richard Göransson tog hem det andra STCC-racet i Göteborg.

– Det här hade jag absolut inte räknat med, säger han.

I slutet av april dundrade Göransson rätt i en barriär i hög hastighet. Kraschen blev brutal och föraren ådrog sig bland annat ryggfrakturer. Göransson själv berättade efteråt att han var glad att överlevt och satte omgående igång med intensiv rehabträning. I dag var han tillbaka på tävlingsbanan – tidigare än någon vågat hoppas på.

I det första racet på Frihamnspiren i centrala Göteborg slutade Richard Göransson på åttonde plats. Eftersom det är omvänd startordning i det andra loppet fick han sedan pole position. Och därifrån var Göransson säkerheten själv på den svårkörda och regnvåta banan. Han gjorde inga större misstag utan tog sin 35:e seger i karriären.

”Värre mentalt...”

– Fysiskt har det känts okej. Men mentalt har det varit värre. Jag har inte kört fantastiskt bra och BMW:n var grymt sladdrig på det våta underlaget. Och Tomas (Engström) körde otroligt bra och hade han varit lite närmare hade han tagit mig. Men Göteborg är en bana där det är extremt svårt att köra om, säger Richard Göransson.

Tomas Engström:

– Jättekul att få kliva upp på pallen här i dag. Jag kunde äta ikapp luckan ett tag men jag förstod att Richard aldrig skulle ge sig i dag.

Rickard Rydell toppar mästerskapet före Fredrik Ekblom och Tommy Rustad.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC