Teymur: ”Har gjort min hemläxa”

Foto: John Locher / TT / NTB Scanpix
David Teymur (höger) jublar efter segern mot Lando Vannata.
SPORTBLADET

Svenske David Teymur har hyllats som svensk MMA:s nästa stora stjärna. På UFC 218 i Detroit natten mot söndag kan han ta ett stort steg mot toppen när han ställs mot obesegrade brottaren Drakkar Klose.

– Jag har gjort min hemläxa, säger Teymur till Sportbladet.

Med sina tre raka segrar har David Teymur redan satt avtryck med den bästa inledningen på en UFC-karriär som någon svensk fighter haft. Natten mot söndag ska den sviten förlängas till fyra och förhoppningsvis ge en rejäl skjuts upp på rankingen för vad som mycket väl kan va vår nästa stora MMA-stjärna.

– Mitt mål har alltid varit bältet och jag ska dit men Rom byggdes inte på en dag. Nu har jag bara fokus på att vinna den här matchen, säger Teymur.

”Vill alltid bjuda på bra show”

Med en gedigen kickboxningskarriär bakom sig är det som explosiv stående fighter Teymur gjort sig sitt namn i MMA-världen. De två första matcherna avslutade han på knock och den senaste, mot tuffe Lando Vannata, vanns på enhälligt domslut i en match som av många anses vara en av årets allra bästa.

– Jag vill alltid bjuda på en bra show men samtidigt inte riskera för mycket utan hålla sig till sitt game. Det är i slutändan segrarna som räknas.

Nu väntar den obesegrade Drakkar Klose, en fighter med bakgrund i brottning i en match mellan två helt olika stilar. Det kommer ställa högre krav på en smart matchplan från svensken. Men hur den ser ut är något han sparar till buren.

– Jag har gjort min hemläxa och jag tror på mig själv så mycket kan jag säga.

ARTIKELN HANDLAR OM

UFC

MMA