Här försvarar han sin EM-titel – igen

”Nu vill jag slåss om VM-titeln”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: K-G Z Fougstedt / BILDBYR ÅN

LEICESTER. Efter tolv hårda ronder vann Anthony Yigit med alla domarrösterna och försvarade sin EM-titel i superlättvikt mot Joe Hughes.

Förmodligen Yigits sista EM-match.

– Just nu handlar det mest om pengar. De ska vara stora för att jag ska hålla kvar EM-titeln. Annars går jag för VM-titlar, säger Anthony.

Det blev som väntat en riktigt tuff EM-match. Hughes vänster landade hårt i de inledande ronderna.

– Jag visste att han skulle vara tuff. Bara med sin vänster, vilken jäkla kille, men jag löste den efter ett tag med att stå med sidan lite mer emot så den missade mig.

– Jag körde mycket situps och mage inför matchen för att klara hans kroppsslag. Tanken var att skydda mot vänstern mot kroppen med min högra sida.

Efter tre jämna inledande ronder tog Anthony över och exploderade i den femte.

– Jag kände att jag fick honom men kände också att den här killen kommer inte att gå ner och han var fortfarande farlig hela tiden. Jag var tvungen att se till att jag inte själv åkte på en rejäl snyting.

”Han hade inget att förlora”

Efter femte rondens uppvisning följde några lugnare ronder och i den tionde släppte Hughes plötsligt händerna och bara avvaktade.

– Det funkade för honom. Han kände att han hade ingenting att förlora och jag väntade på att han skulle komma med en uppercut. Det är då de är som farligast. Då man ska akta sig.

Anthony som ibland har varit för offensiv och slagvillig tog inga risker.

– Det var en lite mer avvaktande och tänkande Anthony i den här matchen, säger Yigit.

Vad som händer nu beror på vad hans stall Sauerland kan förhandla fram till honom. Troligast är antingen en VM-match eller att nästa upplaga av World Boxing Super Series kommer att innehålla antingen superlättvikt eller lättvikt som Anthony funderar på att gå ner till. Pengarna bestämmer. Det är dags för Anthony Yigit att casha in.

– Jag bestämmer mig efter nyår för vad jag gör, säger han.

Nu väntar vila, semester och julfirande.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN