Hassinen avgjorde mot Djurgården

SPORTBLADET

HV:s målskyttsförvärv har börjat göra mål

JÖNKÖPING

Jani Hassinen värvades till HV 71 som målskytt men finländaren har haft väldigt svårt att få puckarna i mål.

Mot Djurgården hittade han emellertid rätt och ordnade 4-3 i förlängningen, ett mål som kan visa sig bli viktigt både för Hassinen och HV.

Att han är en gudabenådad hockeyspelare har han visat stundtals den här säsongen men oftare har han varit totalt osynlig, så som stora delar av matchen mot Djurgården.

- Det var en bra match men personligen är jag inte nöjd, säger Hassinen. Jag tappade alldeles för många puckar och behöver komma upp mycket i tempo.

Trots en mindre bra insats under matchen fick Hassinen chansen när HV fick möjlighet att spela power play i förlängningen. På passning från Jouni Loponen nöp dennes landsman till direkt och fick se pucken fladdra in i mål via en Djurgårdsback.

Viktigt mål för självförtroendet

- Det kändes skönt, ett viktigt mål för självförtroendet, säger matchvinnaren.

- Om jag hade fått välja någon som skulle avgöra i förlängningen skulle jag nog valt Hassinen, kommenterar HV-tränaren Harald Lückner, som förstås också vill ha i gång Hassinen.

Tack vare bonuspoängen kan HV fortfarande bli femma eller sexa av egen kraft men det kommer förmodligen att krävas seger mot Färjestad i Karlstad.

- Det är kul att matchen på tisdag gäller något, för visst vill vi helst komma femma eller sexa och undvika Färjestad eller Frölunda i kvartsfinal, säger HV:s Kalle Sahlstedt.

Att HV inte var nöjt efter att ha säkrat slutspelsplatsen i förra omgången stod klart tämligen omgående. Hemmalaget satte bra fart i första perioden och kunde välförtjänt gå till periodvila med 2-1-ledning sedan Lubomir Korhon tryckt in 1-0, Daniel Rudslätt kvitterat och Jouni Loponen på nytt givit HV ledningen.

I andra perioden kontrade Kalle Sahlstedt in 3-1 i spel fyra mot fem men den fullträffen blev mest en väckarklocka för Djurgården. Gästerna avslutade perioden riktigt bra och Daniel Rafner fick in reduceringen.

Ny kedja bäst i Dif

Tredje perioden blev ganska avslagen men det var ganska logiskt att Fredrik Lindquist fick kvittera med tre och en halv minut kvar att spela, så jämnt var det nämligen mellan lagen.

HV hade sina bästa i Johan Davidsson och Pasi Määttänen, Kalle Sahlstedt samt Per Gustafsson, som visserligen svarade för ett par blindpass men som blir allt bättre efter sitt handledsbrott och som betyder mycket för HV-spelet.

Djurgården gjorde en bra bortamatch och bästa formationen var den nykomponerade fjärdekedjan med Daniel Rafner, Daniel Rudslätt och Nicklas Eckerblom.

TT